Betogers opgepakt bij ministerie van Defensie

null Beeld anp
Beeld anp

De demonstranten bij het ministerie van Defensie in het centrum van Den Haag worden gearresteerd. Enkele tientallen mensen gingen op de trambaan zitten.

De politie gaf ze even de tijd voor hun protest, maar eiste na een tijdje dat ze zouden vertrekken. Dat deden ze niet. Daarop werden ze één voor één weggehaald door agenten.

De demonstranten protesteren tegen het Israëlische ingrijpen in de Gazastrook en de Nederlandse banden met Israël. Ze roepen leuzen als 'Free Palestine', 'Netanyahu moordenaar' en 'Timmermans, bloed aan je handen'.

30 deelnemers
De demonstratie was aangekondigd op Facebookpagina 'Burgerlijke Ongehoorzaamheid - Blokkeer het Ministerie van Defensie'. 159 mensen gaven daar te kennen dat ze zouden deelnemen, ongeveer 30 mensen kwamen opdagen. De demonstratie was niet bij de gemeente aangemeld, maar Den Haag wist wel dat er mogelijk wat op til is en was daarom voorbereid.

Op 5 augustus was er een vergelijkbare demonstratie bij de Israëlische ambassade, een paar straten verderop. Ook toen gingen demonstranten op de rijbaan zitten en lieten ze zich zonder verzet arresteren. Uiteindelijk werden 39 mensen opgepakt. Zij kwamen nog dezelfde avond vrij. Dat protest was ook op Facebook aangekondigd. Toen gaven 388 mensen aan dat ze zouden komen, maar waren er enkele tientallen betogers.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden