Bestuurscrisis dreigt binnen KNSB

(Novum/Infostrada) - Het schaatsseizoen is nog maar net begonnen, maar de eerste rel is alweer geboren. Drie bestuursleden van de sectie langebaan zijn woensdag opgestapt uit onvrede over het functioneren van KNSB-voorzitter Jacob Reitsma en directeur Arie Kauffman. Het gaat om voorzitter Ab Buijtenhuis, secretaris Lia ten Klei-Albers en budgetbewaker Ben van der Fels.

Voorzitter Buijtenhuis spreekt op telegraaf.nl van een 'vertrouwensbreuk'. "En we hebben geen bevestiging gekregen dat deze breuk op korte termijn te herstellen is. Daarom kunnen we de belangen van de licentiehouders niet meer behartigen." Volgens Buijtenhuis wordt het sectiebestuur niet als een volwaardige gesprekspartner gezien. "We worden gewoon gepasseerd. Reitsma zegt wel dat hij met ons wil praten, maar men laat duidelijk merken dat dat alleen gebeurt op een manier zoals zij dat willen. Zo van: Wij beslissen, jullie hebben alleen maar te volgen."

De positie van Reitsma en Kauffman staat door de bestuurlijke crisis behoorlijk onder druk. Zeker omdat het sectiebestuur langebaan wordt gesteund door de technische commissies van de gewesten. Reitsma betreurt het vertrek van de drie bestuursleden, maar denkt nog niet aan opstappen. "Ik zet alles in het werk op de problemen op te lossen. Ik wil zo snel mogelijk met de resterende leden om tafel gaan zitten." Op 10 december staat er een ledenvergadering van de schaatsbond op het programma. Dan zal duidelijk worden of Reitsma en Kauffman nog voldoende steun genieten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden