'Bestuur NCB heeft Akel steeds zijn gang laten gaan'

UTRECHT - De vertrouwenscrisis bij het Nederlands Centrum Buitenlanders (NCB) escaleerde twee weken geleden door het plotselinge ontslag van één van de stafmedewerksters. Tijdens haar ziekte kreeg zij per brief ontslag op staande voet, op grond van een voorval uit 1994.

Het bestuurslid I. Kutluer besloot vervolgens op te stappen, omdat hij niet over het ontslag was geïnformeerd. Kutluer, directeur van het Nederlands Migratie Instituut, wil zijn stap niet toelichten.

Het NCB wordt inmiddels met verscheidene rechtszaken bedreigd. Maandag dient een kort geding, waarin de stafmedewerkster eist, dat haar ontslag ongedaan wordt gemaakt. Komende dinsdag zal een andere zieke medewerker ontbinding van de arbeidsovereenkomst eisen. De AbvaKabo heeft het NCB gedreigd met een proces wegens het opzeggen van de CAO.

Het NCB is de erfgenaam van de gelijknamige instelling die in 1974 werd opgericht, en dertien jaar werd geleid door de huidige GroenLinks-parlementariër Mohammed Rabbae. In 1995 weigerde het NCB mee te doen aan de gedwongen fusie tussen de landelijke minderhedenorganisaties, waar de gesubsidieerde organisatie Forum uit is voortgekomen. Rabbae's opvolger Akel besloot een ideëel, particulier adviesbureau met een eigen uitgeverij op te zetten, samen met acht oudgedienden uit het multiculturele welzijnswerk. NCB-voorzitter Van Kemenade steunde het initiatief. Met zeven miljoen aan eigen vermogen ging het nieuwe NCB op 1 januari 1996 van start.

Al na een half jaar bleek dat 'meewerkend directeur' Akel tekortschoot. Volgens het zwartboek slaagde hij er niet in de bedrijfsorganisatie vorm te geven, kwam hij belangrijke afspraken niet na, ging hij eigenmachtig te werk en bleek hij niet open te staan voor kritiek.

Na een 'goed gesprek' zou hij alsnog zorg gaan dragen voor betere interne communicatie, een goed personeelsbeleid en een deugdelijke financiële administratie. Maar na een jaar was daar nog niets van terechtgekomen. Nadat steeds meer problemen ontstonden, schakelden de stafmedewerkers begin vorig jaar het bestuur in.

In plaats van de problemen serieus te nemen, koos voorzitter Van Kemenade blijkens de gepubliceerde correspondentie onvoorwaardelijk de kant van de directeur. De klachten werden aanvankelijk door Van Kemenade afgedaan als “onvolwassen gedrag” en behorend bij “de omslag naar een commerciële organisatie”. Intussen toonde Akel zich niet bereid tot overleg over toenemende werkdruk en gebrek aan coördinatie en communicatie, waardoor medewerkers ziek werden of ontslag namen.

“Het bestuur heeft Akel steeds zijn gang laten gaan”, zegt ex-medewerker T. Bedaux. “Intussen werden wij geacht allerlei verantwoordelijkheden op ons te nemen, in mijn geval zelfs voor een project van een half miljoen gulden. Dat kan niet als randvoorwaarden, zoals voldoende personeel en financiële bewaking, ontbreken.” Bedaux nam vorige zomer al ontslag omdat zij geen vertrouwen meer had in directie en bestuur.

Na het aanbieden vond gisteravond nog een overleg plaats tussen de AbvaKabo en het NCB-bestuur. “Het NCB is nog steeds een belangrijke naam op dit werkgebied”, zegt bestuurder W. Berentsen van de vakbond. “We hopen dat de organisatie kan blijven voortbestaan. Maar dan wel met het huidige personeel en de huidige CAO.” Over de positie van directeur Akel wilde Berentsen gisteren geen uitspraken doen.

Het uitbrengen van het zwartboek is een teken dat herstel van de goede verhoudingen ver weg is. Volgens Berentsen van de Abva-Kabo hebben de medewerkers er weinig vertrouwen in dat het bestuur nog zal terugkomen op het reorganisatieplan, waarvoor inmiddels twee extra managers zijn aangesteld. Ook als er in het reorganisatieplan ruimte komt voor wensen van het personeel, is het probleem tussen de directeur en het personeel nog niet opgelost, gaf Berentsen toe.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden