Best verkocht besproken verkocht

Connie Palmen

De zonde van de vrouw

CPNB

Connie Palmen gooit de hoogste ogen in de boekenweek. Haar boekenweekessay belandt op 1 in de CPNB-top 60, en de bloemlezing van haar essaysistische werk 'Het drama van de afhankelijkheid' verschijnt op nr 27.

Hilary Mantel

Acht maanden in de Gazastraat

Atlas Contact

Hilary Mantel werd geïnterviewd door Adriaan van Dis en nu komt haar roman binnen op nr. 30. Een recensie (door Vrouwkje Tuinman) vindt u elders in deze bijlage, op bladzijde 30.

Annie Proulx

Schorshuiden

De Geus

Een pamflet van 800 pagina's, een pleidooi voor natuurbehoud en herstel, intrigerend en avontuurlijk, zo schreef Nelleke Noordervliet over Proulx jongste roman in deze krant. 'Schorshuiden' komt binnen op nr. 56.

Charlotte Wood

Ontregeld

Nieuw Amsterdam

Negen jonge vrouwen die waren verwikkeld in een seksaffaire met een machtige man worden opgesloten in een strafkamp. Apocalyptische science fiction van de Australische Charlotte Wood grijpt je bij de lurven.

Nachtwandeling

Robert Welagen

Nijgh & Van Ditmar

Net bekroonde schrijver wordt 's ochtends aangetroffen in de Amstel. Dood. Robert Welagens eerste detective biedt onderhoudende lectuur plus een passend droog commentaar op de mores in de Amsterdamse literaire wereld.

Jelmer Soes

Lichaam van licht

Querido

Jelmer Soes baseerde 'Lichaam van licht' op de ervaringen van gameverslaafde jongeren. Knap beschrijft hij hoe Jonas in de greep raakt van The Rift. Zijn boek is een must-read voor gamende jongeren en hun opvoeders.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden