Bescheiden lintjesoogst dit jaar

ANP Beeld
ANP

DEN HAAG - Ter gelegenheid van Koninginnedag ontvangen 3357 mensen dit jaar een lintje. Dit is het laagste aantal sinds 2005. Vorig jaar ontvingen 3746 personen nog een koninklijke onderscheiding omdat zij een verdienstelijke prestatie hebben geleverd.

Linda de Mol is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau. Haar baanbrekende tv-werk is van grote betekenis voor de ontwikkeling van het Nederlandse televisieamusement en haar blad Linda is de succesvolste glossy van dit moment, aldus het Kapittel voor de Civiele Orden.

André van Duin ontvangt voor de tweede keer koninklijke lof. De entertainer werd in 1993 al benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau, en is nu bevorderd tot officier in deze orde. ''Zijn humor is met de tijd meegegroeid en scherper geworden, zonder dat hij daarbij mensen beledigt of beschadigt'', luidt het oordeel. Ook theaterpersoonlijkheid Willem Nijholt werd 'bevorderd', tot ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw.

De jongste gedecoreerde is de 35-jarige voetballer ClarenceSeedorf. De AC Milan-speler kreeg eerder deze maand al te horen dat hij de versierselen krijgt uitgereikt die horen bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De oudste gedecoreerde is de 95-jarige J.G.E. van Leeuwen uit Ermelo, die nog steeds rondleidingen verzorgt in een infanteriemuseum. (ANP)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden