Bernard Beffy door fans van Marseille met dood bedreigd

PARIJS (Reuter) - Bernard Beffy, onderzoeksrechter bij de mogelijke omkoopzaak tussen Olympique Marseille en Valenciennes, is door supporters van de Franse kampioen met de dood bedreigd.

Beffy verklaarde gisteren dreigbrieven te hebben ontvangen, die allemaal waren ondertekend door 'Doodseskader Marseille'. Daarbij waren tekeningen met een skelet en een doodskist met daarop de naam van de onderzoeksrechter. De zogenaamde supporters kondigden niet alleen aan Beffy te doden, maar zeiden ook zijn vrouw te zullen verkrachten en doden, als hij het onderzoek niet zou staken.

Ondanks de dreigementen gaat het onderzoek naar de mogelijke omkoping van waarschijnlijk drie spelers van Valenciennes bij de op 20 mei gespeelde wedstrijd tegen Marseille verder. Gisteren werd Claude Ghidalia, sinds 1988 voorlichter bij de winnaar van de Europese beker van de landskampioenen, verhoord. De ondervraging ging over de boekhouding van de club, die vorige week door de Franse politie in beslag werd genomen.

De affaire werkt ook door in de politiek in Parijs. De Socialistische Partij heeft een bespreking met Tapie, oud-minister in een socialistische coalitie, afgezegd. “Onder de huidige omstandigheden is een rustige en inhoudelijk politieke discussie onmogelijk”, zo luidde de verklaring van partijleider Rocard.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden