Update

Berlusconi vindt Italiaanse economie 'solide'

Silvio Berlusconi spreekt terwijl Giulio Tremonti (minister van Financiën), Ignazio La Russa (minister van Defensie) en Roberto Maroni (minister van Binnenlandse Zaken) luisteren, vandaag in het Italiaanse parlement in Rome. Beeld reuters
Silvio Berlusconi spreekt terwijl Giulio Tremonti (minister van Financiën), Ignazio La Russa (minister van Defensie) en Roberto Maroni (minister van Binnenlandse Zaken) luisteren, vandaag in het Italiaanse parlement in Rome.Beeld reuters

Premier Silvio Berlusconi van Italië heeft vandaag in het Italiaanse parlement verklaard dat de economische basis van het land gezond is. 'We hebben solide economische fundamenten'.

De markten beoordelen volgens Berlusconi de kracht van de economie verkeerd. Hij liet dit weten in een toespraak die de toenemende onrust over de economische situatie moet wegnemen.

De markt houdt volgens hem te weinig rekening met de kracht van de economie en de degelijkheid van het financiële systeem. Wel moeten de inspanningen om groei te bewerkstelligen, worden verdubbeld, zei de premier.

Actieplan
'We hebben onmiddellijk een actieplan nodig om te reageren op de markten', aldus de Italiaanse premier, die de afgelopen weken weinig van zich had laten horen. De regering moet volgens hem zo spoedig mogelijk belastinghervormingen goedkeuren en zorgen voor een belastingregime dat 'gunstiger is voor gezinnen, werknemers en bedrijven'. Ook op de arbeidsmarkt zijn hervormingen nodig.

Het pact moet in september op tafel liggen.

null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden