Belgen kunnen zich indekken tegen kosten van ontvoering

Van onze correspondent BRUSSEL - In België is het sinds kort mogelijk je te verzekeren tegen de kosten die gepaard gaan met de verdwijning van een kind.

De vereniging Marc en Corinne, genoemd naar twee kinderen die begin jaren negentig in de buurt van Luik werden vermoord, heeft hiertoe het initiatief genomen.

De polis dekt ondermeer het honorarium van een advocaat, reiskosten, een affichecampage, en psychische en medische hulp tot een maximum van 500 000 franken (27 500 gulden). De kosten worden alleen vergoed als er, naar het oordeel van de vereniging, sprake is van een 'onrustwekkende' verdwijning van een kind of jongere onder de 21 jaar. Wanneer een kind wegloopt of een van de ouders het ontvoert, valt dat niet onder de dekking.

Wie de verzekering wil afsluiten moet eerst lid worden van de 'Marc en Corinne'-vereniging, die opkomt voor de belangen van nabestaanden van vermiste en gedode kinderen. Een woordvoerder van de vereniging zei veel belangstelling te verwachten. Diverse ouders van verdwenen kinderen reageerden gisteren echter negatief.

Eric Geysbregts, die al veel meer dan 2 miljoen franken heeft uitgegeven aan het zoeken naar zijn verdwenen dochter Nathalie, zei gisteren het onzin te vinden dat de slachtoffers ook nog eens voor de kosten van een dergelijke verzekering moeten opdraaien. Hij vindt dat de staat moet betalen voor 'wat ons aangedaan wordt'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden