Bekeerde winkeldief betaalt winkels terug

Het briefje van de bekeerde dief. Beeld Intersport Evink
Het briefje van de bekeerde dief.Beeld Intersport Evink

Bij Intersport Evink in Drachten viel onlangs een geheimzinnig briefje op de mat. "Ooit wat gestolen bij jullie, maar ik geloof nu in Jezus. Dus hierbij de vergoeding. Mijn excuses", stond met hanenpoten op een papiertje geschreven. In de envelop zat zestig euro.

Rianne Oosterom

Verkoopster Lara Aldewereld (31) maakte de post open. Ze stond versteld. "Ik kreeg kippenvel en dacht: gebeurt dit me echt? Dit maak je niet zomaar mee als je in de winkel staat." Aldewereld ziet jaarlijks van alles verdwijnen uit de winkel, van schoenen tot sportkleding tot bidons. Maar nog nooit eerder kwam een envelop met geldelijke compensatie terug.

De sportwinkel zette dinsdag een foto van de brief op Facebook. Vlak daarna liet de plaatselijke Poiesz supermarkt weten een soortgelijke brief te hebben ontvangen, met twintig euro erbij. "Ooit eens bij jullie gestolen", schreef de berouwvolle dief , "maar nu geloof ik in Jezus en wil graag me fout goedmaken."

De verkopers van de Intersport in Drachten zijn zelf niet gelovig. "Maar we vinden het mooi dat we op deze manier de dief kunnen vergeven," zegt Aldewereld. "Het maakt ons niet uit of hij dit uit naam van de Heere heeft gedaan: het feit dat -ie zijn leven wil beteren, moedigen we allemaal aan."

Dat de vroegere winkeldief zijn naam niet onder de brief heeft gezet, vindt Aldewereld begrijpelijk. Maar ze is natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar het verhaal van de brievenschrijver. "We hopen dat hij langskomt. We hebben de koffie en thee voor hem klaarstaan."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden