'Bedrijven willen geen wajongers'

CNV-onderzoek: Afspraken uit sociaal kkkoord over werk voor jongeren met arbeidshandicap worden niet gehaald

Bedrijven zijn helemaal niet bereid banen voor jongeren met een handicap beschikbaar te maken. Dat zegt vakbond CNV op basis van eigen onderzoek. In de sectoren vervoer, voeding, industrie en bouw, geeft 80 procent van de werkgevers aan geen werk te hebben voor jongeren met een handicap, aldus Piet Fortuin, vicevoorzitter van CNV Vakmensen. Hierdoor komen de plannen van Staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken in het gedrang.

In het sociaal akkoord werd vorig jaar april besloten dat tot 2026 in totaal 125.000 extra banen beschikbaar komen voor wajongers. Het bedrijfsleven en werkgevers beloofden dit jaar 2500 jongeren te plaatsen. Volgend jaar komen daar nog eens 5000 banen bij, zeiden ze. "Andere koek", noemde Klijnsma de afspraken destijds trots. Als de doelen niet gehaald worden, zou ze de bedrijven in 2016 verplichten een vast percentage arbeidsgehandicapten in dienst te nemen en boetes instellen voor bedrijven die niet meewerken.

"Die aantallen worden nooit gehaald", zegt Fortuin nu. Zijn bond heeft op een bijeenkomst met 350 eigen cao-onderhandelaars geïnventariseerd hoeveel werkgevers jongeren met een handicap willen aannemen en is van de uitkomst 'erg geschrokken'. "Er zijn enkel sporadisch afspraken gemaakt. De werkgevers nemen hun verantwoordelijkheid niet. Ze zeggen dat het moeilijke tijden zijn en dat ze geen wajongers aan kunnen nemen als ze tegelijkertijd eigen mensen moeten ontslaan."

Maar dat ze dit niet doen, ligt niet alleen aan de moeilijke economische tijden, zegt Fortuin. "Werkgevers zeggen dat het een idee is van Den Haag en dat de buurman het maar uit moet voeren." Dit geeft weer eens aan hoe ver staatssectretaris Klijnsma en de werkgevers uit elkaar staan, aldus Fortuin. "Elke keer blijkt weer dat de afspraken uit Den haag macro-afspraken zijn. Er is geen draagvlak bij de werkgevers."

Ook onderzoeksbureau Regioplan noemt de aantallen 'niet haalbaar'. "De doelgroep is moeilijk: mensen die niet in staat zijn om het minimumloon te verdienen." Dat betekent dat bestaande functies meestal niet geschikt zijn en er dus extra begeleiding of aanpassingen nodig zijn, zeggen de onderzoekers.

Maar er zijn uitzonderingen. In de cao van garagebedrijven zijn afspraken gemaakt voor de instroom van jongeren met een handicap. De cao geldt voor 85.000 mensen, er zijn 25 beschikbare plaatsen afgesproken. Een quotum is volgens de CNV niet de oplossing. "Wij moeten het samen met de werkgevers doen", zegt Fortuin.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden