Bedotte consumenten en ander leed in Opgelicht?!

21.05 uur, Nederland 1

Vandaag begint een nieuwe reeks van het altijd succesvolle programma Opgelicht?! bij de Tros. In Opgelicht?! aandacht voor kopers die worden bedot, beloftes die niet worden nagekomen en ander leed in de consumentensfeer.

In deze eerste aflevering aandacht voor een kapper die een lange lijst van collega’s, buren, vrienden en leveranciers financieel heeft bedonderd. Zo organiseert hij feesten en evenementen maar betaalt geen enkele rekening. Zelfs bij een feest waar hij eigenhandig voor Sinterklaas speelde liet hij de zalen- en kostuumverhuur met lege handen zitten. Leveranciers van zijn failliete kapperszaken kunnen ook naar hun centen fluiten. Zelfs een bloemenzaak waar Harry de Kapper veelvuldig bloemen bestelt, blijft met rekeningen achter. Deze bloemen zijn veelal de goedmakers voor Harry’s personeel die tot in de eeuwigheid op hun salaris moeten wachten. Voor al deze mensen is de maat vol, dus reizen de gedupeerden samen met Opgelicht?! naar de parttime Sinterklaas in Den Haag om hem eens stevig aan de tand te voelen.

Verder in Opgelicht?! aandacht voor een fenomeen dat steeds vaker de kop opsteekt: loverboys op internet. Loverboy Jay struint het internet af op zoek naar nieuwe vrouwen. Met mooie praatjes en beloftes weet de charmante Jay zijn slachtoffers in te palmen. Eenmaal gevangen in zijn web komen zijn vriendinnetjes terecht in een spiraal van mishandeling en bedreiging. De loverboy haalt ook nog eens hun rekeningen leeg en dwingt ze leningen voor hem af te sluiten. Ook doet hij zijn best om een kind bij hen te verwekken. In Opgelicht ?! het droevige verhaal van meerdere vrouwen die aan de loverboy ten prooi vielen.

Opgelicht ?! lokt Jay bovendien met een zogenaamde nieuwe liefde naar een Haags café en confronteert hem met zijn daden.

De presentatie van Opgelicht?! is in handen van Antoinette Hertsenberg.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden