Be Quick'28 wil meer dan gelijkspel: 3-2 voor WHC

Be Quick '28 heeft een aardig voetballend elftal. Zo aardig zelfs, dat trainer Erik Assink de Zwolse club onlangs plaatste in het beperkte rijtje clubs uit de hoofdklasse C, dat in staat mag worden geacht zijn IJsselmeervogels te bedreigen.

Loek Laurman

Maar het aardige voetbal uit eigen huis en de loftuitingen van elders vormden zaterdag onvoldoende basis voor een goed resultaat. Het veel simpeler spelende WHC won met 3-2.

Be Quick'28 heeft zich in het verleden nooit een plaatsje weten te verwerven tussen de groten van het zaterdagvoetbal. De Zwolse club speelt, gerekend vanaf 1970, pas acht seizoenen in de hoogste klasse, waarvan de laatste vier onafgebroken. Veel meer dan een club die net komt kijken, zijn de Zwollenaren dan ook nauwelijks te noemen. Maar wel een club met de ambitie om uit te groeien tot een vaste waarde onder de hoofdklassers. Wat dat betreft was met het feit dat IJsselmeervogels al met een schuin oog in Zwolse richting keek voor het huidige seizoen goed en wel begonnen was, het eerste succes al geboekt.

De start van de competitie was veelbelovend. Vier maal de volle winst. De spelers van Be Quick waren er zelf van onder de indruk. Vol zelfvertrouwen dachten ze het karwei in Wezep ook wel even te kunnen klaren. Vanaf de eerste balomwenteling lieten ze zien dat ze behoorlijk bedreven zijn in het positiespel. Ze weten waar te lopen en hoe de bal te laten gaan om in het bezit ervan te kunnen blijven. Alleen, met al die WHC-ers achter hen aan, ging dat rondspelen en dan maar weer eens ergens anders naar een opening zoeken maar zes minuten goed.

Pascal Frederiks vormde voor even een zwakke schakel. Het veld was glad, de bal was nat en zo kreeg de snelle Wilfred van den Hul een vrije doorgang naar een doelpunt dat in schril contrast stond met het spelbeeld. De tweede treffer van WHC, na twintig minuten, maakte dat beeld nog schrijnender. ,,We speelden helemaal niet slecht'', sprak trainer Evert Fiechter na afloop terecht. ,,Alleen, we speelden drie tempo's te laag. WHC kon op eigen helft in een luie stoel afwachten. De handelingssnelheid moet bij ons hoger.''

Die opdracht was in de rust al begrepen. Binnen twee minuten was het 2-1. En zelfs na de rode kaart voor Pascal Frederiks, die aan het shirt van de doorbrekende Van den Hul ging hangen, was Be Quick niet alleen de ploeg die beter voetbalde, maar die zich nu ook de meeste kansen wist te scheppen. Het gelijkmakende doelpunt was er dan ook binnen tien minuten. En daarna wilden de tien Zwollenaren ook nog eens het onderste uit de kan hebben. Ze kregen uiteindelijk de straf die hier op staat. Evert Fiechter nam het zijn spelers niet kwalijk: ,,Als je hoog wilt eindigen, mag je geen genoegen nemen met een gelijkspel.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden