Be Quick'28 houdt spanning er nog even in

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Met een overwinning op ASWH (2-3) diende Be Quick'28 natuurlijk vooral de eigen belangen, maar de uitslag en het vertoonde spel redden ook het aanzien van de strijd om de zaterdagtitel.

Loek Laurman

Vorige week dinsdag immers, na de overwinning van FC Lisse op ASWH, in een wedstrijd die voor het eerst wat vuur in de nacompetitie bracht, leek de nauwelijks ontbrande titelstrijd meteen al in het voordeel van de Lissenaren te zijn beslist. Met de kansen van de Ambachters was het definitief gedaan en die van Be Quick'28 bestonden alleen nog in theorie. Twee keer achtereen winnen zou toch wel te veel gevraagd zijn van de Zwollenaren, die in hun eerste duel met ASWH met wat domme fouten veel goodwill verspeeld hadden.

De kans dat FC Lisse als belanghebbend toeschouwer op de titel beslag zou leggen, werd in Hendrik-Ido-Ambacht vele malen groter geacht dan de mogelijkheid op een revanche van Be Quick'28 voor de eerder geleden 0-3 nederlaag in Zwolle. Maar wat als een formaliteit werd ingeschat bleek in de praktijk, vooral na rust, een heel aardige wedstrijd. Daarin eisten de onderschatte Zwollenaren de waardering op die hen eerder op grond van gemaakte fouten en een voorzichtige speelwijze niet toekwam.

Door de afwezigheid van de basiskrachten Luuk Drost, Stefan Rahantoknam, Guido Bastiaans en Arie Smit stond het uitbannen van risico zaterdag aanvankelijk ook nog voorop, maar na rust ging de rem er af. De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen, of Arnie Pot onderstreepte met een afstandsschot dat het Zwolse elftal nog wel wat van de wedstrijd wilde maken (1-2). Met Duncan van Moll ook deze keer in een opvallende rol. De tot vleugelverdediger omgeturnde linkerspits dook in de tweede helft voortdurend tussen Jerry van Dijk en Edwin van Leur in het centrum van de aanval op. Die verrassende manoeuvre bracht de Zwolse formatie herhaaldelijk in de positie om door te stoten naar een ruime score, maar het bleef bij die ene treffer enkele minuten voor het einde.

Die magere oogst vormde niettemin een aardige basis om zaterdag met reële kansen in Lisse verder te werken aan een spannende ontknoping van de kampioenscompetitie. Zwaarder dan de missers woog dan ook dat ene slordigheidje, dat ASWH in de slotminuut aan een tweede doelpunt hielp. Voor Be Quick'28 was de wedstrijd van komende zaterdag op slag weer een mission impossible. Er moet een overwinning met drie doelpunten verschil op het scorebord komen. Tot dan put trainer Bert Ebbens moed uit de overpeinzing dat voetbal geen wetenschap is, maar voetbal blijft.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden