Basisscholen Bijlmermeer samen op weg naar de toekomst

Van onze redactie onderwijs

Samen zingen, dansen én leren in één gebouw. Dat doen voortaan de leerlingen van ’DE brede school’ in Amsterdam Zuidoost, die gisteren werd geopend door prinses Laurentien. Hierin zijn drie basisscholen opgegaan: As-Soeffah (islamitisch), De Polsstok (levensbeschouwelijk) en De Bijlmerhorst (openbaar).

Het nieuwe gebouw – dat zo'n duizend leerlingen van dertig nationaliteiten huisvest – staat in de wijk D/E in de Bijlmer, vandaar de naam ’DE brede school’. Het schoolmotto luidt: ’Het meervoud van samen is toekomst’.

Veertig leerlingen voerden gisteren een musical op, getiteld ’De karavaan van het bestaan’. In de toekomst gaan de kinderen nog meer samen doen. Elkaars feesten vieren bijvoorbeeld, zoals het Suikerfeest en Kerstmis. Na school kunnen ze meedoen aan twintig activiteiten, van streetdance tot filosofie.

De scholen hebben hun eigen lokalen, maar delen onder meer het handenarbeidlokaal en het schoolplein. „We hebben geen geheimen meer voor elkaar”, aldus Bart Jan Commissaris, directeur van De Polsstok. „We zitten dicht op elkaar, leren van elkaar en hopen zo polarisatie te voorkomen.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden