Bank-verzekeraar Fortis begint 1994 voorspoedig

Van onze redactie economie UTRECHT - Het NederlandsBelgische verzekerings- en bankconcern Fortis heeft de winst in het eerste kwartaal met 29 procent kunnen vergroten van 187 tot 238 miljoen gulden. Het resultaat vóór belastingen steeg 19 procent tot 289 miljoen en dat van het bankbedrijf verviervoudigde tot f 120 miljoen.

De sterke winststijging is te danken aan een voorspoedige gang van zaken bij vrijwel alle Fortis-bedrijven. Ook de vorig jaar in het concern opgenomen (Belgische) ASLK-Bank en ASLK-Verzekeringen leverden volgens de verwachtingen een positieve bijdrage. De winststijging vloeit deels voort uit de inbreng van f 805 miljoen aan nieuw kapitaal in Fortis door de moedermaatschappijen (Amev/VSB en AG). Dat is een vermogensuitbreiding van tien procent.

Fortis is optimistisch over de uitkomsten voor geheel 1994. De groep handhaaft haar verwachting dat de winst hoger zal zijn dan verleden jaar (circa f 1 miljard).

Amev en AG Groep, de moeders van Fortis, heten voortaan Fortis Amev en Fortis AG. Fortis AG in Brussel en Fortis Amev in Utrecht hebben elk een belang van 50 procent in Fortis. Op de effectenbeurzen zullen de aandelen Amev en AG vanaf 17 juni onder de nieuwe namen worden verhandeld.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden