"Balen op Bali"

'Snel nog ff naar de kapper voor ik naar Gili Meno vertrek, de Bounty cruiser gaat pas over 'n paar uur, maar’ met zo'n superfro op m'n hoofd, is het zéker géén doen meer, in deze smorende hitte op Bali!!, ‘ben al dik anderhalve maand onderweg door Azië.

Het oerwoud dat zich nu op mijn hoofd bevind zou makkelijk 10% van de Balinese bevolking kunnen herbergen, is ff kijken. (Ik loop door de vele smalle straatjes van Kuta beach) 'en já hoor, ik heb ‘n kapperszaakje gespot, ik gluur ff door het raam, 'n meisje komt me al tegemoet gelopen. "Hallooooo!!" "Hallooooo!!" 'Yes come please, yes, we do you!!. 'Yes'‿..okay‿..euh‿.but, eh, can you do my type of hair?! No ploblem, all kind of hè we do , ik loop maar naar binnen, en bekijk ff of de tondeuse van het merk ‘Wahl’ is!! Dat bleek helaas niet zo te zijn, 'maar ik had geen keus om nog verder te zoeken, de tijd begon te dringen, ik ging zitten en de kapster begon. Stlong hè, welly stlong hè you have!!

(na 3 pogingen ging er niet 1mm haar af, dan maar wéér wat olie op de tondeuse) 'Lukte nog steeds niet!!, De overige klanten die nog geholpen moesten worden kwamen er omheen staan, en keken aandachtig naar de schermutseling tussen mijn haar en de tondeuse, 'n collega ging het meisje, dat als een giechelende kleuter met de tondeuse in me oerwoud zat te wroeten, maar assistentie verlenen, het ging al een stuk beter, grote brokken haar vielen naar beneden, met de nodige kracht denderde ze door het oerwoud.

(Toen het noodlot toesloeg!!) De tondeuse kapte d'r mee na 'n dik uur ploeteren, een van de meisjes sloopte het ding uit elkaar, en kon hem later niet meer in elkaar zetten!!! Inmiddels waren de buren van de nabij gelegen winkels op de ontstane consternatie afgekomen, er stonden wel 40 mensen door elkaar heen te kakelen in de kapperszaak, en ik, ik zat dáár dus met me kop, vol met gaten mijzelf in de spiegel te bekijken.

Het zweet stroomde als een waterval over me rug heen, "Shit"Schijt"Klote"Fuck" (ik moet nú héél snél handelen anders mis ik de boot!!) Ik keek in de spiegel.....het leek wel of ik net me 6e chemokuurtje achter de rug had!!, Ik stuurde een jongetje de winkel uit om ergens een petje voor me te kopen, na 10min had ik me petje, ik snelde zonder te betalen vloekend de winkel uit, op straat stonden nog meer mensen hun opwachting te maken, als de bliksem de taxi in, in gebarentaal legde ik de taxi chauffeur uit wat er aan de hand was, we reden door Bali, straat in, straat uit, opeens gebaarde de taxi chauffeur me uit te stappen, hij bracht me ergens naar binnen, wat bij binnenkomst totaal niet op ‘n kapperszaak leek, het was een “Bordeel!!” (Nú flipte ik, hé-lé-máál, dé motherfucking pan uit!!!)

No want fuckyfuck?? No want fuckyfuck?? No want fuckyfuck?? Herhaalde de taxi chauffeur maar. Met handen en voeten, vloekend en tierend, begreep de eeuwig lachende taxi chauffeur, dat ik naar de kapper wilde, en niks anders.

Na een taxi rit van nog-es ‘n half uur, zat ik dan vér buiten Kuta centrum bij 'n exclusieve dames kapper, die had gelukkig wel de beschikking over 'n ‘Wahl’ tondeuse.

Ben toen als een haas naar de haven gesneld, de Bounty cruiser, de super speedboot die me van Bali in 3 uur (Normaal 8uur met de slowboat!!) naar 'Gili Meno' zou brengen had inmiddels allang het ruime sop gekozen, daar stond ik dan, kale gladde neger kop, met een super toeristen petje op, druipend van het zweet tot diep in me reed, me strot nog droger dan de Sahara!! 'N backpack die steeds zwaarder werd, 'n nerd van 'n eeuwig

ja-knikkende taxi chauffeur, met z'n imbeciele glimlach ( I drive/smile you pay yes!!), me 1001 muggen beten jeuken óók wéér als ’n gek!!.

Ik ga naar het kantoor van de Bounty cruiser. Tomollow new boat go yes!! you take boat!! Go now to ticket office, now yes!! fol new ticket yes, fol tomollow, than you go.

Me maten waren um al gesmeerd, die zaten op de Bounty cruiser, ik zou ze hier ontmoeten, na ‘dik’ anderhalve maand alleen on the road te zijn geweest, ik zwoegde, naar het dichtstbijzijnde hotel, en bracht nog één nacht door, in de “Kuta toeristen Hell”...........

“Balen op Bali” ik dacht het wel.....

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden