Avantium gaat samenwerken met Petrobas

(Novum/Betten) - Avantium heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Braziliaanse energiebedrijf Petrobas. Dat heeft het technologiebedrijf uit Amsterdam vrijdag bekendgemaakt.

Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van katalysatorontwikkeling voor nieuwe technologieen en chemische processen van Petrobras, het grootste energiebedrijf in Brazilië.

Avantium is gespecialiseerd in high-throughput technologie voor onderzoek en ontwikkeling. Deze stelt onderzoekers in staat om op zeer kleine schaal, en onder industriële omstandigheden, vele geautomatiseerde experimenten tegelijk uit te kunnen voeren. De technologie maakt het mogelijk om in korte tijd zeer grote aantallen experimentele condities en katalytische materialen te testen en te vergelijken.

Tom van Aken, bestuursvoorzitter van Avantium zegt in een toelichting: 'Wij hebben het volste vertrouwen dat de samenwerking van beide teams waarde zal creeren en zal leiden tot veelbelovende, nieuwe katalysatortechnologieen voor Petrobras.'

Avantium stelde vorige maand een beursgang uit vanwege vanwege de volatiliteit op de aandelenmarkten. Het bedrijf wilde tussen de EUR 20 miljoen en EUR 30 miljoen ophalen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden