Auteursrecht en hergebruik

Auteursrecht

Trouw is een uitgave van de Persgroep Nederland B.V., gevestigd en kantoorhoudende te (1018 LL) Amsterdam aan de Jacob Bontiusplaats 9 (“De Persgroep”). Alle auteursrechten, databankrechten en andere (intellectuele) eigendomsrechten op de inhoud en vormgeving van Trouw (hieronder begrepen de papieren krant, het magazine, de website, app en iedere andere (digitale) uitgave (“Uitgaven”) berusten uitsluitend bij de Persgroep en haar licentiegevers. De Persgroep behoudt zich uitdrukkelijk alle rechten ten aanzien van de Uitgaven voor. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van De Persgroep is het niet toegestaan om op welke wijze dan ook (een deel van) de Uitgaven geheel of gedeeltelijk over te nemen, op te slaan, te hergebruiken of anderszins te verveelvoudigen of openbaar te maken, óók niet als de bron wordt vermeld.

Brieven en ingezonden stukken

Lezers die brieven of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen aan de Persgroep door inzending onbeperkt en onherroepelijk toestemming het materiaal te verveelvoudigen en openbaar te maken in alle Uitgaven en het op te slaan in (elektronische)databanken en andere bestanden.

Voorwaarden voor hergebruik

Op alle verhalen van Trouw rust copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. U mag een tekstfragment van maximaal vijftig (50) woorden uit een artikel plus de artikelkop overnemen, mits u bij een digitale uitgave correct linkt naar het oorspronkelijke artikel en bij een print-uitgave de titel van de krant als bron vermeldt evenals de editie en de publicatiedatum.

Wilt u meer tekst overnemen of bij een tekst een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl. Foto’s, illustratie(s) en video’s kunnen niet separaat worden overgenomen. Vermeld in uw e-mail duidelijk de titel van het artikel dat uw wilt overnemen, de publicatiedatum en indien mogelijk de naam van de auteur. Ook dient u in uw e-mail aan te geven in welk medium en voor welk doel u het artikel wenst over te nemen alsmede de relevante oplage en/of - als de voorgenomen publicatie elektronisch zal zijn - het (gemiddeld) aantal bezoekers van bedoeld medium.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden