Atleten hebben geen zaal na sluiten Houtrust

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) is naarstig op zoek naar uitwijkmogelijkheden voor de belangrijkste nationale indoorwedstrijden.

Nu de gemeente Den Haag besloten heeft Houtrust Sport, de traditionele 'thuishaven' van de indooratletiek in Nederland, wegens de slechte toestand van het dak voorlopig gesloten te houden, kunnen de atleten de komende winter daar niet meer terecht.

Afgelopen zomer gingen de hallen dicht omdat er brokken beton van het plafond naar beneden waren gekomen. Uit een onderzoek van TNO in Delft bleek dat het gehele dak vervangen dient te worden om een optimale veiligheid te waarborgen. De kosten worden geschat op 4,5 miljoen gulden. De gemeente onderzoekt de haalbaarheid van de kostbare renovatie maar acht sloop van het complex niet uitgesloten.

Belangrijkste wedstrijden in Houtrust Sport zijn de NK indooratletiek, vastgesteld op 12 en 13 februari. De KNAU probeert daar een andere locatie voor te vinden, maar de mogelijkheden in Nederland zijn beperkt. De bond heeft inmiddels alle verenigingen van de situatie op de hoogte gebracht.

Volgens Arie Kauffman, algemeen directeur van de KNAU, is er nog geen zinnig woord te zeggen over de nabije toekomst van de indooratletiek in Nederland. "Alles is open."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden