Atheïstische actie uitgebreid

Van onze redactie religie & filosofie

genua – Na Londen en Barcelona rijden er binnenkort ook in Genua autobussen rond met atheïstische propaganda op hun flanken.

Italiaanse atheïsten beginnen op 4 februari met de publiciteitscampagne die zij net als zielsverwanten in Barcelona hebben afgekeken van Londen. In de Britse hoofdstad rijden sinds begin januari 800 bussen rond met over de volle lengte de boodschap: ’Er bestaat waarschijnlijk geen God. Hou dus op om je zorgen te maken en geniet van het leven’. Ook in de metro worden reizigers met hun neus op de boodschap gedrukt.

Met de advertentiecampagne willen atheïsten en humanisten een tegenwicht bieden tegen posters van religieuze groeperingen die ’eeuwige verdoemenis uitroepen’ over niet-gelovigen. De campagne krijgt in Engeland steun van Richard Dawkins, auteur van het populaire boek ’God als misvatting’, en van de Britse Humanistische Associatie.

In Genua, de stad van aartsbisschop Angelo Bagnasco, de leider van de machtige Italiaanse bisschoppenconferentie, heeft de aangekondigde actie van de atheïsten al felle kritiek uitgelokt van kerkelijke zijde. Het aartsbisdom Genua spreekt van een provocatie. Anderen verwijten de initiatiefnemers onverdraagzaam te zijn.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden