Review

Assepoes wordt een moderne dame

Of het nu de Amerikaanse president of een Britse Hollywoodacteur is die een misstap heeft begaan, beiden moeten hun uiterste best doen om 'de schande' weer te boven te komen. Bij Bill Clinton en Hugh Grant bleken vernederende publieke spijtbetuigingen hun vruchten af te werpen. Je opwerpen als liefdadigheidskoningin werkt ook, zoals in het geval van de 24-jarige Amerikaanse actrice Drew Barrymore, die daarmee een wilde periode met drugs, drank, tatoeages en naaktfoto's in de Amerikaanse Playboy achter zich liet.

Romantische komedies als 'Everyone says I love you', 'The wedding singer' en 'Never been kissed' zijn dan vervolgens veilige keuzes, maar grappig blijft het wel, als uitgerekend Barrymore het meisje speelt dat nog nooit hartstochtelijk is gezoend en dat volkomen op tilt slaat van een stukje hasjcake. Het is een charmant optreden dat als lichtpunt kan worden ervaren in een film die als romantische komedie wordt geafficheerd, maar die evenals het recente 'She's all that' roemloos tenonder gaat als het zoveelste voorspelbare assepoesterverhaal en als de zoveelste film met highschool-kolder.

Als de intelligente maar nogal kleurloze bureauredactrice van de Chicago Sun-Times snakt de 25-jarige Josie Geller naar een eigen verhaal. De kans wordt haar geboden met een artikel over de hedendaagse highschool-jeugd en ze gaat als razende reporter undercover om de tieners van nu dichtbij mee te maken en om haar eigen vervloekte highschool-jeugd nog eens over te doen. Voor wat reality tv-achtige taferelen, die na 'The Truman Show' en 'Ed tv' bijna een must lijken te zijn geworden, zorgt het verborgen cameraatje dat Josie halverwege krijgt opgespeld. Voor erg veel sensatie zorgt het niet.

Centraal staat nog steeds de aloude vete tussen de modieuze nitwits en de weinig modieuze bollebozen, waardoor met name de kostuumontwerper flink kan uitpakken. Het is aan de hervormingsgezinde Josie om de twee groepen in een pathetische scène met elkaar te verzoenen. Einde conflict. En wat die hartstochtelijke zoen betreft, dat komt dankzij die leuke Engelse leraar (Michael Vartan) ook wel goed, maar dan is onze kleurloze assepoes inmiddels wel veranderd in een mooie moderne dame.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden