ASR boos over aangifte van meineed tegen topman Baeten

Verzekeringsbedrijf ASR onderneemt juridische stappen tegen een ondernemer die ASR-topman Jos Baeten beschuldigt van meineed en daarvan aangifte heeft gedaan bij de politie. Dat meldde ASR gisteren in reactie op berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

Volgens de verzekeraar zijn "de in de aangifte geuite beschuldigingen volkomen ongegrond". De juridische actie van ASR richt zich in eerste instantie op het doen van valse aangifte, zei een woordvoerder gisteren: "Dat is strafbaar."

De betrokken ondernemer is Jos Lindhout uit Eindhoven. Hij beschuldigt Baeten ervan meineed te hebben gepleegd tijdens een getuigenverhoor bij de rechtbank in Utrecht over een langlopende kwestie rond de verkoop van zijn assurantiebedrijf. Hij deed hiervan aangifte bij de politie.

Lindhout verkocht begin 2000 zijn aandelen in zijn assurantiebedrijf PSL Groep voor 1 euro aan Hestia, een ander assurantiebedrijf. Van beide bedrijven was ASR financier. De ondernemer zegt de aandelen onder druk van ASR ver onder de werkelijke waarde te hebben verkocht.

Hij voert al jaren een juridische strijd om de door hem geleden miljoenenschade vergoed te krijgen. Baeten werd in juli vorig jaar opgeroepen voor een getuigenverhoor. Hij zou toen hebben verklaard nooit enige bemoeienis met de kwestie te hebben gehad. Uit documenten die Het Financieele Dagblad in handen heeft blijkt echter dat de ASR-topman in maart met derden heeft overlegd over de zaak op het hoofdkantoor van ASR in Utrecht.

ASR werd in 2008 gekocht door de staat.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden