Aspirientje

Om twee uur 's middags word ik wakker. Duf, hoofdpijn, drie kwartier op de rand van mijn bed zitten... enfin, je kent het wel. Ik probeer me te herinneren wat er gister voor heuglijks was. Maar hoe diep ik ook graaf: verder dan 'een feestje' kom ik niet. Pas als ik naar de badkamer loop en in een helder moment met mijn heup tegen de wasbak aanknal, schiet het me te binnen: De Laatste Schooldag.

Met flarden komt het gehele festijn terug. Vaag zie ik een tap langsflitsen, gevolgd door een glas bier, een glas bier, een glas bier, en de binnenkant van een wc-pot. Het was gezellig.

Ook de rest van de feestcommissie had het goed naar zijn zin. Ik zie me nog op het podium omroepen: ,,Wil de penningmeester even de frietkar betalen?'' Uit het feestgewoel kwam geen kik en er ging nog een kwartier zoeken aan vooraf, voor ik haar onder de tap vandaan kon plukken. Zij beheerde namelijk ook de consumptiebonnen.

Na afloop van het feest was het schoolplein een ravage. In de zee van plastic bekertjes lagen platgetrapte bakjes friet en halve kroketten. Een zurige lucht van kots en bier walmde de commissie tegemoet, die verslagen naar de rotzooi keek. ,,Wie heeft er een bezem?'', vroeg de notuliste met een stem die er niet veel zin in had. De bekertjes kraakten onder onze voeten. ,,Morgenochtend dan maar opruimen?'', stelde iemand voor. Hier was iedereen het mee eens.

Ik kijk in de spiegel van de badkamer en gaap. Zo, nu eerst een aspirientje.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden