Artsen zonder Grenzen wijst nieuwe directeur aan

© Artsen zonder Grenzen Beeld
© Artsen zonder Grenzen

Arjan Hehenkamp is per 1 juni de nieuwe algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen. Hij volgt Hans van de Weerd op, die sinds oktober 2008 algemeen directeur was.

Redactie

Hehenkamp werkt sinds 1992 voor de organisatie. 'Medische noodhulp blijft in veel landen een dringende noodzaak, juist als er rampen plaatsvinden die de voorpagina's hier niet halen', zo vindt hij.

De nieuwe directeur stelt onder andere als doel om meer mensen in landen als Tsjaad te bereiken, door het bieden van noodhulp. Hehenkamp wil de aandacht vestigen op het onderbelichte lot van mensen in deze situaties. In het Afrikaanse Tsjaad werken nauwelijks hulporganisaties.

Gevaarlijk
'Een ander belangrijk punt is de onafhankelijkheid van hulp, die voor ons werk essentieel is. In bijvoorbeeld Afghanistan staat die onafhankelijkheid erg onder druk, doordat veel wederopbouwactiviteiten plaatsvinden in het kader van de westerse plannen met het land. Die verstrengeling tussen hulp, politiek en de inzet van strijdkrachten voedt het wantrouwen tegen alle hulpverlening, waardoor het voor ons gevaarlijk kan worden in het land te werken', aldus Hehenkamp.

Artsen zonder Grenzen werkte in 2010 met 1.076 hulpverleners in 21 landen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden