Arts of telefonist, ziekenhuis betaalt man beter dan vrouw

Verschil tussen collega's kan oplopen tot 7 procent

Vrouwen in ziekenhuizen verdienen minder dan hun mannelijke collega's, zonder dat daar, op grond van opleiding en ervaring, een reden voor is.

Uit onderzoek van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) blijkt dat in 43 procent van de gevallen loon wordt vastgesteld op basis van criteria die er voor het werk niet toe doen. Voor vrouwen pakt dit tweemaal zo vaak ongunstig uit dan voor mannen.

Volgens de commissie maken de ziekenhuizen "bij de beloning stelselmatig verboden onderscheid op grond van geslacht, ten nadele van vrouwen". De onderzoekers bekeken de criteria waarop onder meer telefonistes, verpleegkundigen, artsen en managers worden ingeschaald. Ze vergeleken mannen en vrouwen, werkzaam in dezelfde functie, wat 1346 vergelijkingen van loon en de beloningsmaatstaven opleverde.

Het resultaat: loonverschillen van 1 tot 7 procent tussen mannen en vrouwen. In euro's komt dit neer op een verschil van 279 euro per maand voor artsen in opleiding en 35 euro bij polikliniekassistenten.

De verschillen zijn volgens de CGB grotendeels onwettig, omdat ze vrij willekeurig tot stand komen. Bepalend zijn zaken als hoe goed de kandidaat-werknemer het doet tijdens zijn of haar salarisonderhandelingen, of er krapte is op de arbeidsmarkt en hoe hoog het laatstverdiende salaris is van degene die wordt aangenomen.

"Vrouwen kunnen minder goed onderhandelen", zegt Richard de Groot van de commissie. "Als je keukenverkoper bent, is goed kunnen onderhandelen belangrijk, maar voor een verpleger is die kwaliteit niet relevant." Criteria die werkgevers wel mogen gebruiken zijn relevante werk- en opleidingservaring.

Dat er een loonkloof tussen mannen en vrouwen bestaat is niet nieuw. De CGB koos voor ziekenhuizen als onderzoeksgebied, omdat iedereen die daar werkt onder dezelfde cao valt. Bovendien is de sector interessant omdat er vele klachten over ongelijke behandeling over binnenkomen, zegt de CGB.

De commissie beveelt ziekenhuizen aan om vaste loonmaatstaven te gebruiken en minder waarde te hechten aan salarisonderhandelingen. Hoewel het onderzoek alleen ziekenhuizen betreft, denkt De Groot dat iedere werkgever met deze aanbevelingen zijn voordeel kan doen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden