Review

Arnold Schwarzenegger in de slag met zijn kloon

In het nieuwste Arnold Schwarzenegger-vehikel 'The 6th day' worden morele vraagstukken rond het thema 'klonen' op eenvoudige wijze opgelost. Terwijl de computergestuurde wereld waarin de vriendelijke, maar ook wat ouderwetse echtgenoot en vader Adam Gibson (Schwarzenegger) leeft, grotendeels verheugd reageert op de vele mogelijkheden van het nieuwste medische snufje, heeft Adam Gibson zo zijn bedenkingen.

Een computergestuurde ijskast die meldt dat de melk bijna op is en een auto die op de automatische piloot naar de plek van bestemming rijdt, behoren inmiddels tot het dagelijkse leven, evenals de mogelijkheid om een doodzieke hond in te ruilen voor een kloon die in de gewenste kleur (passend bij het interieur) besteld kan worden in het plaatselijke winkelcentrum. Het klonen van mensen is nog steeds verboden, maar er zijn al laboratoria in handen gevallen van boeven en door een vergissing zal uitgerekend Adam Gibson -de man met de meeste morele bezwaren- geconfronteerd worden met zijn evenbeeld. De boef waant zich natuurlijk God, die op de zesde dag de mens naar zijn evenbeeld schiep, en die hoogmoed zal door Adam Gibson bestraft worden.

Het is jammer dat 'The 6th day' zo voorspelbaar verloopt. Het zijn vooral enkele afzonderlijke virtual reality-scènes die erg grappig zijn. Amusant is bijvoorbeeld de scène met de eeuwige vrijgezel die thuis opgewacht wordt door zijn virtuele vriendin. En wanneer onze held in de problemen komt wordt hij binnen een minuut bijgestaan door zijn virtuele advocaat en zijn virtuele psychiater, die als twee concurrenten de aandacht opeisen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden