Archeologie (1)

Archeologie (2)

Stadsuitjes

Klimkampioenschap

Goudhaantje en Reinaert

Marleen van Swigchem

Archeologie (1)

Nederlands eerste Weekend van de Archeologie wordt gehouden op het landgoed van Kasteel Keukenhof in Lissen. Met veel leuks (verhalenvertellers) en leerzaams (demo’s en lezingen) en de bouw van een echte Romeinse pioniersbrug (weekendvandearcheologie.nl). Specialisten beoordelen uw meegebrachte oude munten of bijzondere scherven.

Archeologie (2)

Poëzie en archeologie komen samen in de persoon van dendrochronoloog (boomtijdkundige) en dichteres Esther Jansma. Elf van Jansma’s ’archeologische’ gedichten vormen samen met Haarlemse bodemvondsten de tentoonstelling ’Dichter bij archeologie’. T/m 2/11, Archeologisch museum Haarlem.

Stadsuitjes

*Voor het Festival Ut Sneek zijn zeven podia ingericht in de Sneker binnenstad. Van kleinkunst tot hiphop en van dans tot jazz. Morgen 11.45-18 uur.

*Vandaag starten de Stripdagen in Haarlem: beurzen, optredens, tentoonstellingen, enzovoorts, op 50 locaties. T/m zondag, www.stripdagenhaarlem.nl.

*De vlootschouw in de havens van Harlingen, vandaag, is een opstapje voor de grote schouw op zondag, tijdens de Friese Havendagen 2008.

*Zondag viert de bibliotheek van Alkmaar zijn 100ste verjaardag met een grote happening op het Canadaplein en in de bieb zelf. Met een vertelfestival, een feestrede, straatacts en meer (13-17u).

Chinese zijde

Chinese wevers geven dagelijks demonstraties op een speciaal uit Nanjing overgebracht brokaat handweefgetouw. Ze vertellen over de brokaatgeschiedenis en de Chinese zijdecultuur. Dit ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Weverijmuseum in Geldrop. Bovendien begint morgen de SI * Yun-expositie ’The Rhythm, Beauty and Temptation of Silk’. De opening wordt om 13 uur voorafgegaan door een Drakenoptocht. Dit alles t/m 21 juni, www.weverijmuseum.nl.

Klimkampioenschap

De gemeente Rotterdam stelt de bomen in het park bij de Euromast ter beschikking voor de klimkampioenschappen voor boomverzorgers. Vandaag en morgenochtend voorrondes, morgenmiddag vanaf 14u de finale. Kinderen mogen zelf ook in bomen klimmen (begeleid).

Goudhaantje en Reinaert

*Voor euro2,50 kun je zaterdag en zondag naar een echt concert in de Amsterdamse Beurs van Berlage: Het NedPho speelt ’Goudhaantje’, het sprookje van Roald Dahl. Snel bellen naar 020-5217575.

*Of kom luisteren naar het verhaal van Reinaert de Vos: zondag om 11u in het Openlucht Theater Amersfoort (vanaf 4 jr, duur: 50 minuten).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden