Arcelor Mittal strijdt over Arcelor Brasil

(Novum/Betten) - Arcelor Mittal is in strijd met de Braziliaanse beurstoezichthouder Comissao de Valores Mobiliarios (CVM) verwikkeld, over de volledige overname van Arcelor-dochter Arcelor Brasil. Dit heeft een woordvoerder van het grootste staalbedrijf ter wereld dinsdag tegen Betten gezegd.

Voordat het Luxemburgse Arcelor en Mittal Steel in 2006 fuseerden, had Arcelor een belang van 56% in Arcelor Brasil. Volgens het Braziliaanse ondernemingsrecht moet een onderneming die direct of indirect een Braziliaans bedrijf koopt, een bod doen op alle stemrechthoudende aandelen in het bedrijf. Arcelor Mittal heeft nu 66% van het stemrecht in Arcelor Brasil.

Sinds vorig jaar zomer is Arcelor Mittal in discussie met CVM over de verplichte aankoop van de resterende 44%. Arcelor Mittal heeft een openbaar bod uitstaan dat Arcelor Brasil waardeert op EUR 7,848 miljard, dit terwijl de ondernemingswaarde EUR 9,070 miljard bedraagt.

CVM ondersteunt dit bod echter niet. Maar Arcelor Mittal schrijft in een verklaring dat een prijs die gebaseerd is op het operationele resultaat voor afschrijvingen en de amortisatie van goodwill een juiste manier voor prijsbepaling van een openbaar bod is.

Arcelor Mittal beraadt zich op dit moment op de mogelijkheden en zal op korte termijn met een verdere reactie komen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden