arbeidsmarkt interview / Hoe beter de vooruitzichten, hoe trouwer de werknemer

„Een enorme verrassing” is het ook voor René Gerhardus van zakenblad Incompany dat in deze economische bloeitijd werknemers honkvaster zijn geworden.

door Wilma van Meteren

„We dachten dat Nederland Amerikaanser was geworden: ieder voor zich, geld is belangrijk. Met een zo krappe arbeidsmarkt dachten we dat zo’n 25 tot 30 procent van de werknemers elders aan het solliciteren was. Maar volmondig zegt het leeuwendeel: we blijven zitten waar we zitten in de komende twee jaar.”

In Europa loopt Nederland ver achter met investeren in werknemers. Nu steken werkgevers geld in loopbaanbegeleiding en opleiding. Zijn ze wakker geworden?

„Ja, maar gedwongen uit angst dat mensen weglopen. Daarom gaan ze investeren. In sommige sectoren zelfs heel veel, zoals financiële instellingen, industrie en zakelijke diensten. De logistiek, transport, groot- en detailhandel lopen ver achter. Er is veel uitgegeven zowel aan opleidingen als aan bonussen. Die bonussen maken de werknemers misschien wel blijer, maar niet trouwer, blijkt uit onderzoek van Blauw Research. Vooral het gevoel dat ze toekomst hebben in hun bedrijf bepaalt of werknemers blijven.”

Speelt baanzekerheid ook niet een grote rol? Onder aan de lijst bungelt Laurus, een supermarktconcern waarmee het niet echt goed gaat.

„Baanzekerheid scoort bij Laurus inderdaad laag, een 3,55. Dat heeft toch te maken met carrièreperspectief in die bedrijven. Het ministerie van economische zaken en Aldi scoren op baanzekerheid de hoogste cijfers. Toch is hun personeel ontevreden. Bij Aldi zijn er mooie cijfers over collegialiteit en werksfeer, bij het personeel onderling zit het goed. Komt de relatie met de top in beeld, dan vallen er onvoldoendes.”

Vanwaar de fikse stijging van Shell? En wat is er mis met het ministerie van economische zaken, de grootste daler?

„Shell had altijd een goeie reputatie, maar kreeg te maken met een schandaal rond de oliereserves. Schandaalachtige situaties hebben hun weerslag op het personeel. Topman Jeroen van der Veer heeft onmiddellijk gezegd: we gaan de interne cultuur aanpakken. Dat is gelukt: het schandaal is achter de rug. Zeer pijnlijk is de situatie bij Economische Zaken. Van de 105 onderzochte bedrijven scoren ze het laagste cijfer wat betreft trots: een 4,26. De ambtenaren schamen zich voor hun organisatie. Zelfs de mensen van Laurus zijn trotser. Is het een gebrek aan prestaties of spelen er dingen die we niet weten? Liefst 39 procent van de EZ-mensen is actief elders aan het solliciteren. Het gemiddelde is 12 procent.”

Philips staat niet echt hoog genoteerd. Toch is het al jarenlang een van de meest favoriete werkgevers.

„Het bedrijf heeft een goede reputatie, maar eenmaal binnen, valt het eigenlijk tegen. De achterdeur staat open, het percentage van mensen dat denkt er te blijven ligt ver onder het gemiddelde.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden