Anouk probeert een catfight uit te lokken

JONATHAN MAAS

Twitter bestaat bij de gratie van openhartigheid, maar zangeres Anouk lijkt deze week te zijn geschrokken van haar eigen mededeelzaamheid. De Courtney Love van eigen bodem lijkt sinds de breuk met haar ex-geliefde Unorthodox de weg een beetje kwijt, zo blijkt uit haar tweets. Tot twee keer toe publiceerde de rockbitch foto's van haar blote billen. De eerste keer omdat ze haar nieuwe lingerie aan haar fans wilde tonen: 'Voor mijn fans heb ik alles over'. Bij de tweede billenfoto schreef ze van haar fans 'met heel mijn kont' te houden.

Oké, een beetje rock 'n roll hoort erbij. Maar dat de zangeres iets dwars zit werd duidelijk toen ze out of the blind het vuur opende op collega Ilse de Lange. 'Stop sending me all this crap' (hou op met het toesturen van deze rotzooi) schreef ze bij een foto van een live-cd van Ilse de Lange, die ze kennelijk kreeg opgestuurd door platenmaatschappij Universal. Ze sloot de tweet vriendelijk af met #keepyourshit. Daarna deed ze de cd in de vuilnisbak en vereeuwigde ze deze handeling door een foto van De Lange's album tussen oude boterhammen te twitteren. 'Omdat ik van muziek houd', verhelderde ze haar actie.

Wellicht reageert Anouk wat fel omdat ze nog steeds lijdt onder het vreemdgaan van haar ex, die in documentaires en media-optredens herhaaldelijk zijn eigen verhaal vertelt. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, ook al heeft Anouk eerder toegegeven trouw in de liefde zelf ook niet al te serieus te nemen. Waarom ze zich nu afreageert op een niet betrokken collega, is de vraag. Ilse de Lange reageerde waardig: 'Ik bedank Anouk voor de gratis promotie! Er komt geen gevecht hoor, zijn er 2 voor nodig en ik doe niet mee :-) Fijne dag!'

Maar Anouk, overvallen door de negatieve reacties, reageerde furieus: 'GEWOON FF ALLEMAAL RUSTIG BLIJVEN JAAAAA ?! #orsuckabagofdicks'.

Inmiddels heeft ze de tweets verwijderd, inclusief de openbaring dat ze afgelopen weekeinde compleet bezopen genoot van de muziek van Enrique Iglesias. Wellicht doet ze binnenkort weer een 'Courtney Loveje'. Deze Amerikaanse zangeres gooide haar frustraties ooit eens uit over Madonna tijdens een live-uitzending van MTV en in latere interviews. Maar ook daar liet de benadeelde partij zich niet verleiden tot een catfight. Madge liet weten net zo gefascineerd te zijn door Courtney als door iemand met Gilles de la Tourette in het New Yorkse Central Parc.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden