Anoniem solliciteren: lukt het dit keer wel?

'Als bedrijven met opzet discrimineren bij sollicitaties, kunnen zij bestraft worden.' Beeld anp
'Als bedrijven met opzet discrimineren bij sollicitaties, kunnen zij bestraft worden.'Beeld anp

Wie Mohammed heet, heeft veel minder kans op een sollicitatiegesprek dan een Hans. Ook met een identiek cv. Zeker in Den Haag, bleek onlangs uit SCP-onderzoek. Daarom is wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) een proef gestart met anoniem solliciteren. Naam, talenkennis en afkomst worden op de brieven voor de ongeveer 70 gemeentelijke vacatures komend half jaar, onherkenbaar gemaakt.

Eerdere soortgelijke proeven door gemeenten mislukten. Waarom zou het Den Haag wel lukken?
"Die gemeenten zagen door anoniem solliciteren een toename in het aantal werknemers met een biculturele achtergrond, maar die was veel te klein. De kosten waren vaak te hoog en er was te veel papierwerk. Maar de proeven zijn van een tijd geleden, veel processen zijn nu gedigitaliseerd. Wat onze proef gaat kosten, kan ik niet zeggen. Maar ik vind kosten geen argument om het níet te doen."

Wanneer slaagt de proef ? Als, naar afspiegeling van Den Haag, de helft van de vacatures door allochtonen wordt vervuld?
"Het percentage moet substantieel groeien. De proef richt zich alleen op het middensegment, in de lagere regionen van de gemeente is die afspiegeling er al. Het middensegment is net zo wit als de buitenkant van het Haagse stadhuis. Dus er is al snel een substantiële toename."

Als er structurele discriminatie op de arbeidsmarkt is, dan is uw proef slechts symptoombestrijding.
"Vaak gebeurt discriminatie onbewust. We zijn een meldpunt begonnen tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Als bedrijven met opzet discrimineren, kunnen zij bestraft worden. We gaan ons personeel inlichten over discriminatie. En wij vragen externe deskundigen ons te 'bestuiven' over diversiteit. Dat is niet alleen symptoombestrijding.

"Slaagt de proef niet, dan is dat ook een duidelijke conclusie. Lukt het wel, dan is Den Haag een voorbeeld. Dan ga ik naar bedrijven, die moeten erkennen dat ook hun arbeidsvloer niet in balans is. Dit probleem speelt in heel Nederland en heel Europa. In Engeland heeft premier Cameron anoniem solliciteren grootschalig ingevoerd. Bij de BBC en Deloitte gebeurt het! Dat is geen symptoombestrijding, de proeven daar moeten ook gelukt zijn.

Toch zijn ze dat in Nederland niet.
"Nederland ontbeert het lef te erkennen dat er wat aan de hand is. Premier Rutte zegt dat een Mohammed zich moet invechten, omdat er nu eenmaal discriminatie is. Dat is een premier onwaardig. Hij moet in navolging van Cameron zeggen dat er sprake is van een groot probleem. Dat doet hij niet, uit angst voor de populistische politiek."

Tegenstanders van anoniem solliciteren willen worden aangenomen om hun competenties én persoonlijke kenmerken.
"Dat zou ik ook wel willen, maar je moet praktisch met dit soort issues omgaan. Ik weet ook dat jij opschrijft dat ik een Haags-Hindoestaanse wethouder ben. Ik wil ook gezien worden als een Hagenees. De realiteit is dat mensen labelen. Kijk naar de nieuwe Kamervoorzitter. Mensen zeggen niet dat een Kamerlid is gekozen, maar een Marokkaanse."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden