Analisten verwachten omzetstijging 6% Sligro

(Novum/Betten) - Analisten verwachten dat Sligro over het afgelopen jaar een omzet zal hebben behaald van EUR 1.641 miljoen. Dat blijkt uit een rondgang van Betten langs vier effectenhuizen. Dit zou een stijging betekenen van 6,1% ten opzichte van de omzet van EUR 1.546 miljoen over 2005.

Sligro maakt zijn omzetcijfers over 2006 op woensdag bekend. De volledige jaarcijfers van het groothandels- en supermarktbedrijf worden op 25 januari gepubliceerd.

De consensus voor de autonome omzetgroei in 2006 ligt op 1,6%. Een jaar eerder zag het moederbedrijf van onder meer de EM-TE supermarkten de autonome omzet nog met 0,4% dalen.

Voor de food service-activiteiten, die het leeuwendeel van de omzet van Sligro uitmaken, gaan analisten gemiddeld uit van een jaaromzet van EUR 1.193 miljoen. De onderliggende omzetgroei bij deze divisie belandt naar verwachting op 1,7%.

Sligro's food retail-activiteiten, waartoe de supermarkten behoren, zullen volgens analisten een omzet hebben behaald van EUR 448 miljoen, bij een autonome omzettoename van 1,5%.

Analisten zullen de ogen vooral richten op de ontwikkeling van de autonome groei, omdat de totale omzetcijfers worden vertroebeld door de overname van Inversco, die eind mei 2006 werd afgerond. Ook kocht Sligro afgelopen jaar de Edah-supermarkten van Laurus.

Richard Withagen van SNS Securities stelt dat de marktomstandigheden voor Sligro solide zijn gebleven in het laatste kwartaal van 2006. "De omzet bij food service zal hebben geprofiteerd van goede handelsomstandigheden in de tweede helft van 2006", aldus de analist. Hij denkt dat het verloop van het vierde kwartaal min of meer in lijn ligt met het derde kwartaal.

Wat de divisie foodretail betreft, hebben supermarktbedrijven EM-TE en Golff naar verwachting kunnen profiteren van de gunstige ontwikkelingen in de Nederlandse supermarktsector. Net als in het food service-segment zal de groei hier in het derde en vierde kwartaal wat zijn vertraagd vergeleken met het tweede kwartaal. Toch wordt de groei voor de sector in de tweede jaarhelft nog altijd geschat op minimaal 5%.

Analisten gaan er niet van uit dat Sligro een verwachting zal afgeven voor 2007. Ook voorzien ze geen aanscherping van de winstverwachting voor 2006. Bij de publicatie van de omzetcijfers over het derde kwartaal maakte het groothandels- en supermarktbedrijf bekend 2006 naar verwachting met een nettowinst van EUR 60 miljoen af te sluiten.

Robert Jan Vos van Fortis hoopt wel dat Sligro uitspraken zal doen over de ombouw van de aangekochte Edah-winkels naar EM-TE-filialen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden