Amsterdamse weekendacademie geopend

(Novum) - Amsterdam. De weekendacademie voor jongeren tussen 9 en 16 jaar in Amsterdam is zaterdag officieel geopend. Kinderen kunnen daar in het weekeinde terecht voor huiswerkbegeleiding en ontspanning.

Wethouder van Educatie Ahmed Aboutaleb opende de school samen met zestig leerlingen. De academie aan de Gerard Callenburgstraat in de wijk Bos en Lommer is al vijf weken open. Op zaterdag en zondag kunnen dertig kinderen gebruikmaken van de faciliteiten van de academie. Zij krijgen daar huiswerkbegeleiding, sociale vaardigheidstrainingen en er is een sport- en spelprogramma.

De school is een initiatief van de stichting Educatieve Begeleiding Amsterdam (EBA). "We werken met Turkse, Marokkaanse en Nederlandse rolmodellen", zegt woordvoerder Ogüz Dulkadir. "Die hebben ook meegemaakt dat zij thuis te weinig aandacht kregen van hun ouders, die ook te weinig wisten van onderwijsmogelijkheden. De academie richt zich op kinderen met kansen die niet altijd de mogelijkheid hebben die te benutten."

Omdat veel jongeren zich in het weekeinde vervelen, is het moeilijk vat te krijgen op hun gedrag, zo stelt stichting EBA. Het doel van de academie is hen een plezierige tijd te geven en tegelijk hun kansen in het onderwijs te vergroten. "Daardoor worden ook hun sociale vaardigheden en de band met de wijk verbeterd", hoopt de stichting.

Kinderen die nog op de basisschool zitten kunnen via hun school worden aangemeld voor de weekendacademie. Oudere kinderen moeten zichzelf aanmelden. Ook ouders zijn welkom als zij informatie willen over onderwijs in Nederland.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden