'Amsterdams kinderdagverblijf beste zorgafdeling'

(Novum) - Het Amsterdams verpleegkundig kinderdagverblijf ZigZag, locatie West, is maandag uitgeroepen tot beste zorgafdeling van het land. De jury is van mening dat 'de zorgverleners een intense band met de kinderen en hun familie onderhouden'. De verkiezing is een samenwerking tussen pensioenverzekeraar PGGM en het Florence Nightingale Instituut.

ZigZag, waar chronisch zieke kinderen terechtkunnen, betrekt de ouders volgens de jury volledig bij de zorg van het kind. Zo wordt samen met de ouders gekeken naar nieuwe speel- en behandelmogelijkheden. De sfeer tussen de zorgverleners onderling gooide ook hoge ogen in het rapport, dat mede tot stand na een verkiezing op de website julliezijndebeste.nl. In totaal is ruim tweeduizend keer gestemd.

Tweede werd afdeling De Eik van verpleeghuis Zevenaar in Zevenaar. Op de derde plaats eindigde Consulenten Oncologie van de Isala Klinieken in Zwolle. De uitreiking van de bij de verkiezing behorende insignes vond maandagmiddag plaats in het Florence Nightingale Instituut in het Gelderse Zetten. Dat is een educatief centrum over de geschiedenis van de verpleging en verzorging.

Maandag, 12 mei, staat internationaal te boek als de 'dag van de verpleging'. Het is de geboortedag van Florence Nightingale, de negentiende-eeuwse Engelse verpleegster die destijds tot symbool van de moderne verpleegkunde uitgroeide. PGGM, pensioenverzekeraar voor werknemers en werkgevers in de sector zorg en welzijn, hoopt dat deze dag in Nederland uitgroeit tot een bedankdag voor iedereen die werkt in zorg en welzijn.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden