Amerikaanse tieners willen als maagd het huwelijk in

En dan de Amerikaanse tieners. Die kunnen kerkgenootschappen aan hun deur verwachten, met de vraag of ze een convenant willen ondertekenen waarin ze beloven maagd te blijven tot hun huwelijk. Tienduizenden jongeren, voornamelijk in het bijbelvaste zuiden, hebben reeds getekend, aldus persbureau AP.

AFRA BOTMAN

Juli volgend jaar hopen de organisatoren van de 'Echte liefde kan wachten-campagne' zo'n 500 000 convenanten te kunnen laten zien op een landelijke bijeenkomst in Washington.

Adam Allen (15) uit Houston zegt dat de convenanten een goede gelegenheid zijn om de slechte reputatie van jongeren op te vijzelen. “Kinderen wordt verteld dat zij beesten zijn, dat zij toch wel seks zullen hebben - als je maar een condoom gebruikt”, aldus Allen. “Ik hou het bij God.”

De campagne is in april begonnen als onderdeel van het seksuele voorlichtingsprogramma van de Conventie van zuidelijke baptisten. Jongeren werd gevraagd voor hun ouders een verklaring af te leggen - en later in de kerk - dat ze 'seksueel rein' blijven tot het waarop ze in het huwelijk treden.

Snel daarna namen ook andere kerkgenootschappen zoals de Assemblies of God, de pinkstergemeente, the Fellowship of christian athletes en de Campus crusade for Christ de campagne over.

De eerste 59 convenanten werden in een baptistenkerk in Nashville gesloten. Spoedig daarna volgden ook jeugdigen in Houston en andere plaatsen. De ouders van de jongeren die de Brentwood Baptistenkerk in Houston bezoeken geloofden eerst niet dat hun kinderen geinteresseerd zouden zijn in het convenant. In juli echter tekenden volgens dominee Thomas Walker ongeveer honderd kinderen het convenant.

Veel tieners zeggen de campagne te beschouwen als een protest tegen de manier waarop zij in de media worden afgebeeld. In veel televisieprogramma's, films en muziekvideo's wordt de indruk gewekt dat jongeren niets dan seks aan hun hoofd hebben. Zelfs de minister van gezondheid beveelt meisjes aan condooms mee te nemen naar afspraakjes. Andere scholieren zeggen het convenant te hebben getekend omdat dat goed is voor hun reputatie op school.

Rick Bedient (18) uit Houston vertelt vroeger te hebben behoord tot de jongens die maandagochtend op school opschepten over hun seksuele avonturen in het weekeinde. Maar sinds hij twee jaar geleden christen werd is hij overtuigd geraakt van het nut van maagdelijkheid.

“Seks is iets dat God heeft geschapen om te kunnen zeggen 'ik hou van je.' Als je met iedereen naar bed gaat kun je niet meer tegen iemand zeggen dat je dit speciale iets hebt bewaard om 'ik hou van jou' te kunnen zeggen,” aldus Bedient.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden