Amerikaan en Canadees op Europese lijst Partij voor de Dieren

Marianne Thieme, fractievoorzitter van de PvdD in de Tweede Kamer Beeld ANP
Marianne Thieme, fractievoorzitter van de PvdD in de Tweede KamerBeeld ANP

De Partij voor de Dieren is er weer in geslaagd een aantal bekende Nederlanders en ook buitenlanders op te nemen op de kandidatenlijst voor de Europese Verkiezingen. De Zuid-Afrikaanse schrijver J.M Coetzee, winnaar van de Nobelprijs, is lijstduwer, evenals zijn Nederlandse collega's Jan Siebelink, Maarten Biesheuvel, A.F.Th. van der Heijden en Mensje van Keulen.

redactie

Het congres van de Partij voor de Dieren heeft de lijst vandaag vastgesteld. Lijsttrekker is het Groningse Statenlid Anja Hazenkamp. Volgens de partij staat de Kieswet het kandideren van buitenlanders toe, maar de Kiesraad is nog aan het uitzoeken of dit echt zo is.

Andere buitenlanders die de Partij voor de Dieren als lijstduwer heeft gestrikt zijn de Amerikaanse filosoof Tom Regan, grondlegger van het begrip dierenrechten, en de Canadese filosoof professor Will Kymlicka.

Andere bekende namen op de lijst zijn actrice Babette van Veen, filmer Eddy Terstall, cabaretier Guido Weijers, schrijfster Annemarie Postma, hoogleraar Ewald Engelen en publicist Paul Cliteur.

De Partij voor de Dieren heeft al bij verschillende verkiezingen de aandacht weten te trekken met bekende lijstduwers, zoals actrice Georgina Verbaan, televisiemaker en schrijver Kees van Kooten en schrijver Jan Wolkers.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden