Akkoord

Ambulancepersoneel krijgt loonsverhoging

Archieffoto.  Beeld ANP XTRA
Archieffoto.Beeld ANP XTRA
ANP

Medewerkers in de ambulancezorg krijgen dit jaar een loonsverhoging van 5 procent. Die afspraak hebben onderhandelaars van de werkgevers en de vakbonden gemaakt. Ze gaan het onderhandelingsresultaat voorleggen aan hun achterban.

De opslag staat gelijk aan de laatste loonsverhoging voor ziekenhuispersoneel en geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari. Volgend jaar gaan de zesduizend werknemers in de sector er 3 procent in salaris op vooruit, mits de leden akkoord gaan. Verder krijgen de medewerkers eenmalig 1200 euro bruto uitgekeerd.

“Met dit akkoord willen we als cao-partijen blijk geven van onze waardering voor de inzet en betrokkenheid van alle medewerkers in de ambulancezorg”, zegt voorzitter Han Noten van Ambulancezorg Nederland (AZN).

In de sector werd in 2018 nog veel actiegevoerd voor betere arbeidsvoorwaarden. Vakbond FNV Zorg & Welzijn en zijn leden vonden uiteindelijk dat de werkgevers te weinig boden, waardoor het niet tot een breed gedragen akkoord kwam. CNV Zorg & Welzijn sloot destijds wel een cao-akkoord met AZN. Deze keer staat ook FNV achter de afspraken. Naast het loon zijn afspraken gemaakt over zaken als onregelmatigheidstoeslag, pensioenen en spaarverlof.

Lees ook: Is de nieuwe cao wel het antwoord op personeelstekorten in het ziekenhuis?

Het salaris speelt een rol om personeel te behouden voor ziekenhuizen. Maar welke?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden