Altijd weer die drugs

Sterren en verdovende middelen zijn altijd elkaars vrienden en vijanden geweest. Paris Hilton, bekend van feesten en partijen, kan erover meepraten. Afgelopen weekend werd het partybeest in Las Vegas aangehouden op verdenking van het gebruik van wiet in de auto. Die verdenking bleek onterecht. Wel viel er tijdens de controle een zak met coke uit haar designertasje. Zelf zag ze het gevallen voorwerp aan voor een pakje kauwgom. Hoe ver moet je heen zijn als je coke niet van kauwgom kan onderscheiden? Het doet het ergste vermoeden.

Hilton moet zich nu eind oktober voor de rechter verantwoorden. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze één tot vier jaar gevangenisstraf krijgen, plus een boete van vijfduizend dollar. Drie jaar terug bracht ze drie weken in de gevangenis door vanwege het rijden zonder rijbewijs. Na deze ervaring zwoor de blondine dat ze een positief rolmodel voor jonge vrouwen zou worden en dat de celstraf haar tot een beter mens had gemaakt. Kan ook niet anders, ze las tijdens haar detentie immers de Bijbel (ook al wist ze er tijdens interviews naderhand geen passage uit op te dissen). Het verschil tussen kauwgom en harddrugs niet weten is blijkbaar haar contributie aan de maatschappij, het belooft wat voor die jonge vrouwen die Hilton als rolmodel zien.

Dan doet ’onze eigen’ Thomas Berge het beter. De 20-jarige zanger verdween eerder dit jaar van de aardbodem om te herstellen van geïnfecteerde stembanden maar liet zich in werkelijkheid opnemen in de afkickkliniek van Keith Bakker. In een stuitend ’exclusief’ en ’onthullend’ interview van ’RTL Boulevard’ – hoe hyperig kun je andermans misère aankondigen! – deed Berge deze week zijn relaas, nerveus pulkend aan zijn leren polsbandje. Berge vertelde hoe bang hij was alles wat hem dierbaar is – zijn familie, vrienden en carrière- te verliezen door drank en drugs, die hij in grote hoeveelheden gebruikte. Hij vertelde blij te zijn af te rekenen met een groot geheim en jongeren te kunnen waarschuwen voor de gevaren van drank- en drugsgebruik. Albert Verlinde was ook blij, die vloog met pretogen om zijn primeur van de ene zuigende vraag naar de andere.

Kort na het item werd vermeld dat musicalster van eigen bodem Jim Bakkum in Amerika Lindsay Lohan tegen het lijf was gelopen en met haar op de foto mocht (kennelijk ook nieuwswaardig). Deze 24-jarige actrice zat onlangs ook in de cel en in de afkickkliniek. Ook Lohan wil nu haar leven beteren.

„Ik weet dat ik jong en onverantwoordelijk was, maar dat hoort bij volwassen worden”, zegt ze. „Je leert van je fouten. Ik wil mijn carrière terug en het respect dat ik kreeg toen ik goede films maakte. Als dat inhoudt dat ik niet meer uit kan gaan, dan is dat zo. Het was toch niet leuk.” Misschien moesten zij en Hilton eens BFF’s worden – de afkorting die dat soort hippe meisjes gebruikt om hun best friend forever mee aan te duiden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden