’Als de kok er niet is, spring je bij in de keuken’

Domus Magnus-manager Kees Jan Brouwer. (FOTO KOEN VERHEIJDEN) Beeld
Domus Magnus-manager Kees Jan Brouwer. (FOTO KOEN VERHEIJDEN)

Aanbieder van particuliere ouderenzorg Domus Magnus zoekt een locatiemanager voor de vestiging in Nijmegen. Kees Jan Brouwer, manager in Brummen, vertelt.

Waarom kan Nederland niet zonder Domus Magnus?

„Als je vroeger vaak naar de schouwburg of het concertgebouw ging, wil je dat niet opgeven wanneer je ouder wordt. Hier houden we rekening mee bij de keuze van de woonzorglocaties voor onze oudere cliënten. Ze willen zich thuis voelen en daarom halen we die belangrijke zaken voor hen ook in huis. Iedere vrijdagmiddag is er een klassiek concert op alle locaties. De bewoners, die voorheen vaak hogere functies bekleedden, zijn gewend aan kwalitatief goede maaltijden en keurig gedekte tafels met tafellinnen. Onze chef-koks zorgen ervoor.”

Wat maakt het de moeite waard om bij Domus Magnus te werken?

„Verpleegkundigen kozen hun vak om mensen aandacht te geven. Een steunkous ophijsen lukt technisch in twee minuten. Maar de ouderen gaat het om die tien minuten daaromheen, het praatje. In reguliere instellingen is hier vaak geen tijd voor. Bij ons wel.”

U hebt een vacature voor een locatiemanager. Waar gaat u vooral op letten bij de sollicitanten?

„Een verpleegkundige achtergrond: we zoeken iemand die weet waarover hij praat. En dienstbaarheid. Dat klinkt middeleeuws, maar je bent er voor de bewoners. Natuurlijk heb je daarnaast de verantwoordelijkheid voor de locatie, financieel en bedrijfsmatig.”

Welke brieven legt u direct opzij?

„Brieven van mensen die snel carrière willen maken. Je bouwt deze locatie van de grond af aan op en je moet niet bang zijn met je voeten in de klei te staan. Als de kok er niet is, spring je bij in de keuken. Of je verzorgt patiënten.”

Hoeveel collega’s krijgt de nieuwe manager en hoe is de sfeer onderling op andere locaties?

„Hij of zij krijgt circa zestig medewerkers. Op de andere drie locaties is iedereen enorm betrokken bij het bedrijf. Omdat ze hun vak kunnen uitoefenen en ze de locatie als die van hun beschouwen. We zoeken ook medewerkers die niet enkel hun dienstje komen draaien.”

Op hoeveel sollicitanten rekent u?

„Op onze vorige vacature in Trouw kregen we ontzettend veel reacties. Toen zochten we een locatiemanager voor Amsterdam. Na de brievenselectie en een eerste gespreksronde, spraken we met vijftien kandidaten nog een tweede keer.”

Welke karaktereigenschap kan hij of zij beter niet hebben?

„Rigiditeit, want iedere fase van de opbouw vergt andere capaciteiten. Vlak na de start steek je op alle terreinen je handen uit de mouwen. Daarna ben je meer bezig met besturen. Bovendien ga je om met zowel medewerkers als bewoners en familieleden, dat vraagt flexibiliteit.”

Meer informatie over deze vacature in de personeelsadvertentie in dit katern.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden