Aloysius College blijft open

Sympathisanten maken overlevingsplan, rector biedt ontslag aan

(TROUW)

Het Aloysius College in Den Haag blijft open. De bijna 100-jarige school met veel gerenommeerde oud-leerlingen dreigde failliet te gaan. Rector Henk Kempink kondigde in oktober aan dat de school per augustus 2015 zou moeten sluiten.

De consternatie die vervolgens ontstond over de dreigende sluiting, heeft ertoe geleid dat de school nu toch de helpende hand wordt geboden. Een platform van sympathisanten en betrokkenen heeft een plan opgesteld dat uitzicht biedt op meer dan 2 miljoen euro voor een doorstart.

"We hebben vier weken keihard gewerkt om het reddingsplan op te stellen", zegt voorzitter Monica Winnubst van de stichting 'Het AC gaat door'. "Vanaf nu gaan we aan de weg timmeren om in het nieuwe schooljaar weer meer leerlingen te krijgen. Er komt een nieuwe folder, we gaan huisbezoeken afleggen en op 31 januari is er een open dag."

Rector Kempink heeft gisteren zijn ontslag aangeboden. Hij heeft daartoe besloten 'in het belang van de school'. Er komt nu een rector om de school door de 'transitiefase' te leiden.

Het Aloysius hoopt met een marketingcampagne en huisbezoeken in de chique wijk Benoordenhout weer meer leerlingen te trekken. Doordat de school 'zwart' werd, kwamen steeds minder kinderen uit dit deel van Den Haag naar het AC.

Door het aantrekken van nieuwe leerlingen en het verbeteren van het imago van het Aloysius College moeten de financiën op de school weer op orde worden gebracht.

Winnubst heeft goede hoop dat dat gaat lukken: "Bij het opstellen van het plan zijn we van een zeer realistisch scenario uitgegaan." Ze zegt trots te zijn op het 'burgerinitiatief' om de school open te houden.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden