'Alles is terug te voeren op het ontbreken van leiderschap'

crisis in zeist | interview | De afleveringen in de soap rond de KNVB volgen elkaar in rap tempo op. Organisatiedeskundige Gaston Sporre mist een duidelijk, consistent beleid.

Woensdag zegde een meerderheid van de eredivisieclubs het vertrouwen op in de raad van commissarissen van de KNVB, waarmee tevens de benoeming van Gijs de Jong als algemeen directeur is opgeschort. Organisatie- en bedrijfsdeskundige Gaston Sporre (71), tevens oud-bestuurder bij PEC Zwolle en SC Heerenveen, laat zijn licht schijnen over de aanhoudende perikelen bij de KNVB.

Een meerderheid van de eredivisieclubs heeft het vertrouwen in de raad van commissarissen van de KNVB opgezegd. Begrijpt u die opstelling?

"Als je kijkt naar de wijze waarop er de afgelopen tijd leiding is gegeven bij de KNVB en je vergelijkt dat met de organisatie van een groot bedrijf, dan stel ik vast dat er wel eens voor minder een motie van wantrouwen wordt uitgesproken. De afgelopen periode hebben we nogal wat bestuurlijke voetfouten kunnen bespeuren. Bijvoorbeeld als het gaat om de benoeming van mensen op bepalende posities. Het was verstandig geweest om de belangrijkste stakeholders in de besluitvorming mee te nemen."

Gijs de Jong werd automatisch doorgeschoven als opvolger van algemeen directeur Bert van Oostveen. Was een open, transparante sollicitatieprocedure niet op zijn plaats geweest?

"Sterker nog: als ik Gijs de Jong was geweest, had ik voor mijn benoeming eerst eens gepolst of er voldoende draagvlak was. Dat is kennelijk niet gebeurd. De functie van algemeen directeur bij de voetbalbond is niet te onderschatten. Je staat aan de top van een groot bedrijf, dat de grootste vermaakindustrie van Nederland vertegenwoordigt. Voor Gijs de Jong, die ik verder helemaal niet ken, is het pijnlijk dat hij in deze situatie is beland. Het lijkt nu net of het hem te verwijten is, maar het valt vooral de raad van commissarissen aan te rekenen."

Hoe verklaart u de aanhoudende chaos bij de KNVB?

"Alles is terug te voeren op het ontbreken van sterk leiderschap. Een essentiële vraag, die ik mezelf stelde als directievoorzitter bij Achmea, waar ik leiding gaf aan 3200 mensen in een zware tijd, is: word ik door de mensen in de organisatie serieus genomen? Ik hield mezelf voor: vier van de vijf dagen moet ik het gevoel hebben dat ik de zaak onder controle heb, één dag in de week is het vrij spel. Er is altijd een onzekerheidsfactor. Bij de KNVB lijkt het al jaren elke dag vrij spel."

Ook qua communicatie schort er het nodige aan. In NRC/Handelsblad zei u: 'Alsof de ene manager van de supermarktketen diervriendelijkheid promoot en de ander de plofkip verdedigt.'

"Precies. Ik mis een duidelijk, consistent beleid waarin de visie van de KNVB naar voren komt. En je moet zeker niet in een soort Kremlin-taal vervallen, met alleen maar eenzijdige mededelingen."

Is er volgens u een causaal verband tussen de bestuurlijke perikelen en de tegenvallende prestaties op het veld?

"Nou, het werkt wel versterkend. De bestuurlijke perikelen zijn even verzacht door de periode onder Louis van Gaal, maar toen die eenmaal weg was, begon het weer. België, Frankrijk en Duitsland hebben ook mindere jaren gehad, maar al die landen hebben linksom of rechtsom de stap weer omhoog gemaakt door stringente maatregelen te treffen. Daar staan wij nu voor. We moeten durven erkennen dat een fenomeen als de Hollandse School niet meer van deze tijd is."

Even hypothetisch: u wordt weer adviseur bij de KNVB. Wat gaat u als eerste doen?

"Als eerste zou ik met de raad van commissarissen bespreken hoe we met deze motie van wantrouwen omgaan. Verder moet de continuïteit gewaarborgd blijven, en ik stel voor dat iedereen vanaf nu weer normaal gaat doen. Daarnaast moeten we op zoek naar nieuwe bestuurders. Zo iemand moet wat mij betreft voldoen aan vier criteria. A: diegene moet iets hebben met het spelletje. B: je moet bekend zijn met het runnen van een voetbalbedrijf anno 2016, waarbij nogal wat komt kijken en Nederland niet meer zo goed is als we allemaal denken. C: diegene moet karakterologisch passen in een sector die voortdurend onder vuur ligt. En D: je moet het vooral niet té leuk vinden. Liefhebbers op het ereterras; daar gaat het mis. En voorkom vooral ook dat je partner het te leuk vindt."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden