'Alleen een docent met passie weet de vonk over te brengen'

Leraar start privéambachtschool samen met mkb in regio

Stel. Je bent docent bouwkunde aan een roc, maar van gedegen technisch onderwijs is daar geen sprake meer. Alle aandacht gaat uit naar pedagogische oefeningen en het maken van powerpoint-presentaties. Tegelijkertijd klagen bevriende ondernemers in de elektrotechniek steen en been dat er geen fatsoenlijk technisch personeel meer te vinden is jonger dan vijftig jaar. Dan start je toch zelf een mbo-opleiding?

Jan de Jong (52) besloot zijn idee begin vorig jaar uit te werken. Lang genoeg had hij aangezien hoe op roc's met meer dan 5000 leerlingen alle aandacht uitgaat naar vakken als beveiliging en sport. "En ergens in een hoekje is techniek weggestopt." Het leidde tot de eerste particuliere technische mbo-school van Nederland. Een privéambachtsschool voor het midden- en kleinbedrijf. De Jong vond drie docenten die hem wilden helpen. "Docenten met passie en bezieling, want alleen zo springt de vonk over."

"De Technische Universiteit Delft levert het absolute topniveau af in de elektronica. Maar daarna komt er heel lang niks. Om vervolgens uit te komen bij iemand van een roc die net weet dat er iets als een transistor bestaat", zegt Ton Plooy (63). Hij is directeur van tbp electronics. Een onderneming die in Dirksland op Goeree en Overflakkee printplaten en transistors vervaardigt voor hightechbedrijf ASML. "Gekwalificeerd personeel komt tegenwoordig bijna alleen nog uit China, Rusland of Kuala Lumpur. Goede Nederlandse opleidingen zijn pleite."

Toen De Jong Plooy benaderde met zijn idee was die snel enthousiast. Grote elektronica- en automatiseringsbedrijven kunnen zelf personeel opleiden en doen dat steeds vaker. Maar daarvoor hebben kleine ondernemers de middelen niet. De Jong wil met zijn GO-College in dat gat springen: bekwaam technisch personeel opleiden dat in de vraag voorziet van bedrijven uit de regio.

In september begonnen de lessen. Drie bedrijven sloten zich aan als leerbedrijf voor evenzoveel leerlingen. Inmiddels viel al één scholier af. Er wordt dan ook veel van hen verwacht. 45 lesweken per jaar, geen voorjaars-, mei- en herfstvakantie en 2500 euro lesgeld. Vier dagen per week werken de scholieren in hun leerbedrijf, één dag krijgen ze les.

Richard Goudswaard (17) is één van de twee leerlingen van het GO-College. Hij doet engineering en wil verder in de elektronica: het sleutelen op een kwart millimeter aan apparaten en printplaten. Zijn opleiding is dan ook vooral toegespitst op elektronica. Maar daarnaast krijgt hij andere vakken, zoals natuurkunde en wiskunde, zodat hij straks ook breder onderlegd is. Wat hem het meeste aanspreekt? "Deze opleiding is dicht in de buurt."

Want ook dat stoort de technische bedrijven op het Zuid-Hollandse eiland: door het gebrek aan opleidingen moeten leerlingen naar Dordrecht, Breda, of Rotterdam-Noord. Al gauw twee uur reizen. De scholieren vestigen zich in die steden, kunnen blijven werken op stageplekken en komen niet terug.

De Jong zoekt meer bedrijven in de regio, ter vergroting van het draagvlak en om het college verder te bekostigen. Het startkapitaal voor de school was 50.000 euro, de komende tijd is datzelfde bedrag nodig. De Jong: "Ik mik op vijftien leerlingen komend schooljaar, toelatingsgesprekken zijn gaande. Bij 40 leerlingen spelen we quitte, dat hoop ik in vier à vijf jaar te bereiken. Maar als we ooit rond de 200 scholieren hebben, zou dat mooi zijn." Ook zoekt De Jong nog bedrijven die leerplekken willen aanbieden. Om mee te doen moeten ook die geld meebrengen. "Ideaal zou zijn als we veertig bedrijven hebben voor veertig leerlingen."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden