SITE Artikel Nieuws Typografie illustratie

Nationaal Rampenfonds

Al 9,3 miljoen euro opgehaald voor gedupeerden overstromingen Limburg

SITE Artikel Nieuws Typografie illustratieBeeld Anita Huisman
ANP

Er is inmiddels al 9,3 miljoen euro opgehaald voor de gedupeerden van de overstromingen in Limburg vorige week. Dat zegt een woordvoerder van Het Nationaal Rampenfonds.

Vrijdag stond de teller nog op 8,5 miljoen euro. Dit bedrag werd binnen een week opgehaald. In de afgelopen week gaven vooral particulieren gul. Maar ook diverse bedrijven en organisaties hebben toegezegd een bijdrage te leveren, aldus de woordvoerster. Meer dan 150.000 particulieren en bedrijven hebben al geld overgemaakt.

Het Nationaal Rampenfonds maakte vrijdag bekend dat 8000 huishoudens die zwaar getroffen zijn door de watersnood elk 1000 euro krijgen. Het fonds verstrekt het geld aan de gemeenten, die het op hun beurt doorgeven aan de huishoudens.

Het rampenfonds was oorspronkelijk van plan om vooral stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties financieel te helpen. Maar omdat er zoveel geld binnenkwam, werd besloten tot een eenmalige bijdrage aan de getroffen huishoudens.

De actie giro 777 loopt nog steeds.

Lees ook:

Hoge waterstanden en uitzonderlijk veel regen: alle hens aan dek in Zuid-Limburg

Ondergelopen kelders, overstromende rivieren, inwoners die met zandzakken sjouwen. Het was in alle opzichten code rood in Zuid-Limburg.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden