Akkoord over nieuwe cao metaalwerkers

Na maandenlang onderhandelen is een principeakkoord bereikt voor de nieuwe cao Metalektro, voor bedrijven in de grootmetaal. Bonden en werkgeversorganisatie FME weden het woensdagnacht eens.

Volgens FNV Metaal en CNV Vakmensen, die samen lang actie hebben gevoerd, krijgen de circa 140.000 metaalmedewerkers meer zeggenschap over hun eigen werktijden en in totaal 5,9 procent meer loon. De werknemers van metaalgieterijen, scheepsbouw, truckbouw en automobielindustrie krijgen hun eerste loonsverhoging van 2,1 procent op 1 april. Vervolgens is er in 2017 een verhoging van 2,25 procent en in 2018 1,55 procent, plus 1,1 procent aan eenmalige uitkeringen.

"We hebben met dit principeakkoord de verslechteringsvoorstellen van de werkgevers van tafel gehaald. Er resteert een cao-pakket dat ik met een gerust hart aan onze leden durf te presenteren", schetste onderhandelaar Peter de Jong van CNV Vakmensen.

Ook FNV Metaal is opgelucht. "Dit cao-resultaat bewijst dat het in de metaal om mensen gaat en niet alleen over machines. Metaalwerkers krijgen meer zeggenschap over hun eigen werktijden en vrije tijd. Dat was voor ons een keiharde eis", aldus onderhandelaar Jos Brocken.

Het conflict in de metaalsector duurde negen maanden. Voor bedrijven in de kleinmetaal was wel een akkoord bereikt, maar in de grootmetaal konden werkgevers en vakbonden het lange tijd niet eens worden. In het hele land is meer dan 40.000 dagen gestaakt. Bedrijven die last hadden van de stakingsacties zijn onder meer truckbouwer DAF, luchtvaartbedrijf Fokker en automaker VDL.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden