Weblog

Aftrap voor mijn eigen energiebedrijf

Bergen kent al steeds meer eigen energie, zoals bij dit huis bij mij om de hoek. Beeld
Bergen kent al steeds meer eigen energie, zoals bij dit huis bij mij om de hoek.

Het worden leuke dagen voor Bergen Energie, de energiecoöperatie-in-wording waarvan ik mede-oprichter ben. Morgen bij BNR op de radio en dinsdag de eerste officiële presentatie aan de pers.

Vincent Dekker

Eigen roem stinkt, dus ik moet er niet veel meer van maken dan het is, maar ik beleef een leuke week. Eerst kon ik melden dat NRC.Next mijn bewering over veel betere Belgen had gecheckt en goed bevonden, vervolgens blijkt BNR mijn blog over duurzame burgers te hebben gelezen en dat nieuws aan te grijpen voor een radio-uitzending.

Morgenochtend (zaterdag) kunt u bij BNR om 10.30 uur luisteren naar wat mijn BE-collega's Mark de Weerd en Roeland Kneppers hebben te melden over Bergen Energie en waarom dat een coöperatie moet worden. In de BNR-studio is dan als het goed is nog een derde gast aanwezig, hoogleraar duurzaam ondernemen Jan Jonker van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij onderzoekt momenteel wat al die duizenden Nederlanders drijft die bezig zijn met het oprichten van energie-coöperaties.

Dinsdag (8 mei) zou eigenlijk de eerste dag worden waarop Bergen Energie zich formeel voor de buitenwacht zou presenteren. BNR komt daar nu onverwacht nog net voor, en die extra aandacht is natuurlijk wel zo leuk. De gemeente Bergen wil onder leiding van GroenLinks-wethouder Alwin Hietbrink een heel duurzame gemeente worden, en daar wil Bergen Energie fors aan gaan bijdragen, zo zullen we dinsdag samen met de wethouder duidelijk maken. Het verliezen van de rechtszaak tegen de gasopslag moge een flinke tegenvaller zijn voor Bergen, uiteindelijk hopen we die gasopslag met onze duurzame energie natuurlijk gewoon overbodig te maken...

Twitter
Ik heb een apart Twitter-account aangemaakt voor mijn energie-activiteiten. Volg me via @VincentDekker4

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden