AFFICHE

Lien van der Vliet wijdt op 29 oktober (20.30 uur) in de Rotterdamse Laurenskerk (nu zonder treinlawaai) haar nieuwe project hedendaagse Nederlandse orgelmuziek aan Guus Janssen, Andries van Rossum, Wim de Ruiter en Jan Welmers (Monologen en dialogen). Op 13 november om 20.30 uur volgt een herhaling in de St Bavo-kathedraal te Haarlem.

Diverse premieres klinken er in het concert dat het Asko-koor op 30 oktober (20.15 uur) geeft in d'Oosterpoort in Groningen en herhaalt op 31 oktober (20.15 uur) in de Waalse kerk te Amsterdam. Het gaat om een muzikaal dubbelportret van Dieter Schnebel (wereldpremiere van Motetus 1, voor koor a cappella) en Alexander Knaifel, beiden met een eigenzinnige componeerstijl. Toegangsprijs 15 (10) gld.

Olivier Messiaen wordt dit seizoen door het Nederlands Blazers Ensemble centraal geplaatst met alle grote werken voor blazers. Reinbert de Leeuw dirigeert het eerste programma dat op 31 oktober in Paradiso Amsterdam (20.30 uur) en op 1 november in De Doelen Rotterdam (20.15 uur) wordt gegeven met 'Un vitrail et des oiseaux', 'Chants de terre et de ciel', Oiseaux exotiques' en 'Sept haikai'.

Branding heet het festivalletje in Den Haag rond Louis Andriessen. Daarin onder meer een produktie van Theatergroep Hollandia met 'M is muziek, monoloog, moord' op tekst van Lodewijk de Boer, begeleid door het orkest De Volharding, met zang van Astrid Seriese en spel van Henriette Koch, Robijn Wendelaar en Peter Paul Muller. Te zien in de Visafslag Scheveningen van 27 oktober tot en met 3 november om 20.30 uur. Kaartverkoop aan het Theater aan het Spui, 070 - 3465272; prijs 30 (reducties 25) gld. Muziek puur van Andriessen en van zijn leerlingen is te horen op 29 oktober om 20.30 uur in het Korzotheater (Prinsestraat 42). Op 30 oktober draagt het Residentie Orkest om 19.30 uur een concert bij in de Anton Philipszaal met de tweede symfonie van Albert Roussel (favoriet van Andriessen) en Andriessens 'Nocturnen' en 'Mausoleum'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden