AFFICHE

Koor Nieuwe Muziek en mezzo Lucia Meeuwsen zingen op 25 (20.30 u) en 26 juni (15 u) in de ex-Posthoornkerk, Haarlemmer Houttuinen 47, Amsterdam, een programma met koorwerken en liederen van Anton Webern en Huub Kerstens.

Orgelbespelingen: in de Amsterdamse Oude kerk opent vanavond Gert Muts de concertserie (tot en met 3 september) met onder meer Böhm, Franck en Schuurman. Aanvang 20.15 uur. Kees van Eersel bespeelt op 27 juni (20.15 u) het Hilgers-orgel in de Boomkerk (Adm. de Ruyterweg 406, A'dam): o.a. werk van Muffat, Kerll, Bach en Mozart. Ton Koopman speelt vandaag om 20.15 uur in de Grote kerk Maassluis een barokprogramma.

Vlissingen. In het Stedelijk Museum is van 25 juni tot en met 9 oktober de expositie Middeleeuwse beelden uit het Utrechtse Catharijnenconvent te zien. De tentoonstelling geeft een indruk van de houten religieuze beelden die aan het eind van de Middeleeuwen in de Noordelijke Nederlanden in kerken, kloosters en woonhuizen stonden, variërend van altaarstukken tot kleine reliëfjes.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden