AFFICHE

Beurs kleine uitgevers. Zondag in Paradiso de jaarlijkse boekenbeurs waar kleinere literaire en politieke uitgevers dikwijls bijzonder vormgegeven publicaties te koop aanbieden: 12.30-17.30 uur, Weteringschans Amsterdam, toegang gratis.

Schoonheid na het werk De derde bijeenkomst van dit literair-culturele programma van het Amsterdamse Vakbondsmuseum is gereserveerd voor Joost Zwagerman. De auteur komt zondag 12 december om 14.00 uur onder meer voorlezen uit zijn nog niet gepubliceerde roman 'De buitenvrouw.' Assepoester

Het Nationale Ballet geeft van 14 december tot en met 1 januari in het Amsterdamse Muziektheater veertien voorstellingen van de klassiek-romantische produktie Assepoester, in de choreografie van Frederick Ashton. De gelijknamige muziek van Sergej Prokofjev wordt uitgevoerd door het Nederlands Balletorkest. Behalve een groot deel van het dansersbestand van Het Nationale Ballet verlenen leerlingen van de Nationale Balletacademie hun medewerking aan Assepoester.

Jaap Oosterhuis. In het Huis aan de Poel in Amstelveen is tot en met 14 december werk van Jaap Oosterhuis te bezichtigen. De kunstenaar maakt pentekeningen met Oostindische inkt. Op deze expositie laat Oosterhuis voor het eerst een aantal zwart-wit afdrukken zien, die in vele kleuren beschilderd zijn met acrylverf.

Laren

In het Singer Museum in Laren wordt tot en met 19 december een overzichtstentoonstelling van het werk van Hendrik J. Slijper gehouden. De expositie bestaat uit tekeningen, aquarellen, gouaches en olieverfschilderijen en vindt plaats ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van deze kunstenaar.

Schaap

In Amstelveen is tot en met morgen de tentoonstelling 'Hommage aan Pier Schaap' te aanschouwen. Schaap, geboren in Amsterdam, ging in Amstelveen op school in hetzelfde gebouw waar nu Aemstelle zit.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden