AFFICHE

Gevecht om de geschiedenis. De Israelische Arabier Emile Habiby wordt zondag om 15 uur in De Balie in Amsterdam geinterviewd door Michael Stein over zijn geboorteplaats Haifa, toneel van het 'gevecht om de geschiedenis' van joden en Palestijnen. Habiby is auteur van 'De wonderlijke lotgevallen van Sa'ied de Pessoptimist'.

La Traviata van Verdi, de decemberproduktie van De Nederlandse Opera, gaat op maandag 1 nov. om 10 uur in de verkoop; er zijn 2800 losse plaatsen beschikbaar voor 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 27 en 30 dec. De Opera verwacht een run op de kassa; zowel bij het Muziektheater, als het Concertgebouw, Stadsschouwburg, Theater Carre, RAI Congrescentrum, de Nes-theaters, AUB Ticketshop en zelfs de VVV op het Stationsplein Amsterdam kan men dank zij het computer-systeem terecht. Prijzen 22,50 tot 90 gld. Wie er naast grijpt: op 26 dec. om 15.55 uur uitzending op tv, Ned. 3.

Het Requiem van Mozart klinkt vanmiddag om 15.30 uur in de Domkerk van Utrecht, uitgevoerd door koor en orkest van de Dom: gratis.

Religieuze kunst is dit weekeinde net voor het laatst te zien in het museum met die naam in Uden: de keuzes van de Tilburgse schilder Marc Mulders uit diverse collecties zijn vanwege de grote belangstelling nog twee weken extra geexposeerd, tot en met zondag 14 november. Dagelijks 10-17 uur, zater- en zondag 13-17 uur.

Het Colored Festival in Den Haag krijgt volgens de aankondiging 'een brutaler smoel' dan andere festivals. Er is muziek (o.a. van Denise Jannah en Fra Fra Sound) literatuur en jeugdtheater (de voorstelling 'Surinaamse verhalen' van PaardenKathedraal) in Theater aan het Spui van 4 t/m 7 november.

Wolfs. Pasteltekeningen van Johan Breuker (paradijselijke plekken) en foto's van Leo Divendal (tuinen, kerkhoven, een tafel in het concentratiekamp Terezn) vormen een expositie in Galerie Wolfs, Hoogbrugstraat, Maastricht: vanaf morgen t/m 28 november (ma-di dicht).

Confrontaties heet een serie concerten in zaal De Unie, Rotterdam en centrum De IJsbreker Amsterdam. Er staan steeds een buitenlands en een Nederlands componist tegenover elkaar. Op 4 nov. in Rotterdam en 6 nov. in Amsterdam zijn dan Magnus Lindberg (Finland) en Arthur Sauer (Nederland). Op 5 nov. in Rotterdam en 8 nov. in Amsterdam volgen Steve Martland (Engeland) en Paul Termos (Nederland) en op 6 nov Rotterdam en op 7 nov. Amsterdam zijn Elliott Sharp (V.S.) en Cornelis de Bondt (Nederland) aan elkaar gekoppeld. 20.30 uur.

Serge Rachmaninof wordt door Forum Filharmonisch belicht vanwege diens vijtigste sterfjaar. Op 3 en 5 november steeds om 20 uur in Muziekcentrum Enschede speelt Mark Zeltser het derde pianoconcert; in combinatie daarmee gaat de vijftiende symfonie van Sjostakowitsj met Thomas Sanderling dirigent. Een tweede programma omvat Vocalise en de tweede symfonie, waartussen het vioolconcert van Sibelius (met Theodora Geraets als soliste). Chefdirigent Gabriele Bellini dirigeert deze werken in Enschede (17 en 20 nov, Muziekcentrum), Deventer (18, Schouwburg) en Veenendaal (21, Lampegiet).

Nederlands Kamerkoor. Met een gezongen portret van de renaissance-componist Cipriano de Rore trekken Nederlands Kamerkoor en dirigent Paul de Nevel door het land. Van deze eerste der Italiaanse madrigaalcomponisten klinken in Haarlem (5 nov. Concertgebouw), Den Haag (7, Philipszaal en 9 in de Oudkath.kerk), Leiden (10, Taffehzaal), Enschede (11, Muziekcentrum), Amsterdam (13, Beurs van Berlage) en Breda (14, Antoniuskerk) behalve wereldse minnezangen ook geestelijke motetten en delen uit missen. Toegang 20- 25 gld; aanvang steeds 20.15 uur, behalve Enschede (20 u).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden