'AEX opent vlak tot licht hoger'

AMSTERDAM (ANP) - De AEX opent maandag vlak tot licht hoger. ,,Amerika was vrijdag verdeeld. Hetzelfde gold maandag voor de Aziatische beurzen. De Europese beurzen zullen daarin volgen'', verwacht vermogensbeheerder Danny Geerken van het Haags Effectenkantoor.

ANP

De AEX-index sloot vrijdag met een verlies van 1 procent (3,23 punten) op 325,99 punten. De MidKap-index daalde ook 1 procent tot 521,87 punten. De beurzen van Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 1,1 procent.

,,Dit weekend hadden we de G20. Daar is weinig opzienbarends uit voortgekomen. Overheden moeten de economie blijven stimuleren en tegelijkertijd moeten de begrotingstekorten gehalveerd worden. Ze laveren tussen de standpunten van de VS en Europa door'', aldus Geerken. ,,Ook deze week staat dus in het teken van enerzijds voorzichtig economisch herstel en anderzijds de Europese schuldencrisis.''

Macrocijfers

Macrocijfers die deze week een rol spelen zijn de 'personal income' en 'personal consumption' uit de VS op maandag, het Europese en Amerikaanse consumentenvertrouwen op dinsdag en de werkloosheid in de VS op vrijdag.

De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen noteerde bij sluiting van de beurs op vrijdag een verlies van 0,1 procent op 10.143,81 punten. De breder georiënteerde S&P 500-index won 0,3 procent tot 1076,76 punten. De door technologieaandelen gedomineerde Nasdaq steeg ook 0,3 procent tot 2223,48 punten.

Nikkei-index

De Nikkei-index in Tokio sloot maandag 0,5 procent lager op 9693,94 punten.

Heijmans krijgt de opdracht voor de verbredingen van de A12 en A2. De beursgenoteerde bouwer kwam na een aanbestedingsprocedure van Rijkswaterstaat als beste uit de bus. Met het werk is ruim 81 miljoen euro gemoeid.

Arcadis

Arcadis regelt de komende drie jaar de facilitaire dienstverlening voor het Britse telecombedrijf BT in de Benelux. Daartoe heeft dochteronderneming Arcadis Aqumen Facility Management (AAFM) een driejarig raamcontract met BT getekend.

De euro werd maandagochtend voor 1,2370 dollar verhandeld. Bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag was de munt 1,2310 dollar waard.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden